Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Netgear lanserer Nighthawk RS700 med Wi-Fi 7

Ruteren kommer med nytt antennedesign og nettverkshastigheter på opptil 19 Gbit/s.

Skrevet av / 14.03.23 - 18:47
Netgear lanserer Nighthawk RS700 med Wi-Fi 7

2023 blir året der de første Wi-Fi 7-produktene ser dagens lys. Vi har nylig testet mobilen Xiaomi 13 Pro, som støtter den nye trådløse standarden, og nå melder nettverksgiganten Netgear at de er klare med en Wi-Fi 7-ruter, som vil komme på det amerikanske markedet i løpet av årets andre kvartal.

Den nye Netgear Nighthawk RS700-ruteren kommer med tri-band-teknologi og drives av Broadcoms BCM6726/3 Wi-Fi 7-system på én chip (SOC). I en pressemelding lover Netgear at ruteren vil kunne levere en nettverkshastighet på opptil 19 Gbit/s.

Videre lover produsenten en «dramatisk reduksjon i responstid, noe som gir en mer uavbrutt brukeropplevelse, enten det er snakk om online-spill, Zoom-samtaler eller opptil 8K-streaming fra flere brukere samtidig.»

I tillegg til Wi-Fi 7 er Nighthawk RS700 utstyrt med én 10 GB og fire 1 GB LAN-porter. Ruteren leveres også med ett års Netgear Armor, Powered by Bitdefender, som gir et automatisk sikkerhetsskjold for alle tilkoblede enheter, lover pressemeldingen.

Les også Tross et fantastisk kamera: Xiaomis nye toppmobil treffer ikke blink Xiaomi 13 Pro er et ambisiøst produkt for den kinesiske mobilprodusenten, og samtidig også den dyreste mobilen Xiaomi har lansert på det norske markedet til dags dato. Spørsmålet er om den dyre mobilen er verdt pengene?

Nytt design skal garantere maksimal ytelse

Nighthawk RS700-ruteren har et nytt, slankt kabinett med effektive antenner som gir 360-graders dekning optimalisert for å støtte opptil 200 enheter samtidig i hele hjemmet, lover Netgear.

3D-antennedesignet skal sørge for den beste tilkoblingen enten det er i eldre hjem eller nybygg. Wi-Fi 7-signalet vil ha en rekkevidde på opptil 325 kvadratmeter, fortelles det.

Ruteren inkluderer koblingsaggregering, som tillater hastigheter på flere gigabyte fra flere kilder samtidig. Dette betyr at RS700 skal være optimal for de som ønsker å oppgradere hele nettverket sitt til multi-gigabyte-hastigheter, hevder produsenten.

Tilkobling av USB-harddisk støttes også, slik at du kan sette opp en nettverksharddisk for ekstern lagring, sikkerhetskopiering, mediestreaming eller deling av store filer.

Ruteren åpner også for fire separate nettverk for å maksimere ytelsen. I tillegg til et hoved- og gjestenettverk kan brukerne opprette et prioritert nettverk for applikasjoner som strømming og spill som trenger raskest mulig responstid.

Smart Home-enheter vil kunne isoleres på IoT-nettverket for å forhindre at eventuelle inntrengninger påvirker de andre nettverkene. Disse funksjonene vil være tilgjengelige i fremtidige programvareutgivelser, lover Netgear. (Foto: Netgear)

Pris og tilgjengelighet

I første omgang vil Netgear Nighthawk® WiFi 7 Tri-Band Router RS700S kun være tilgjengelig i USA fra andre kvartal, først på Netgear-nettstedet og deretter hos andre store forhandlere. Veiledende utsalgspris: USD 699,99.

I skrivende stund har ikke Netgear kommet med ytterligere informasjon om når produktet vil være tilgjengelig i Norge.

Les også:

Netgear Nighthawk AX8 EAX80 (AX6000)

Kostbar utvidelse av nettverket

Har du et bra nettverk fra før og ønsker bedre dekning, kan Nighthawk EAX80 være midt i blinken.

Les hele testen

Netgear Nighthawk MK63

Wi-Fi 6 vi har råd til

Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?

Les hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top