itemprop

Vi har prøvd OnePlus Concept One

OnePlus har i samarbeid med McLaren presentert en konseptmobil som benytter teknologien i elektrokromisk glass til å lage et usynlig kamera.

Den kinesiske mobilprodusenten OnePlus har allerede tradisjon for å samarbeide med sportsbilselskapet McLaren. De to selskapene står også bak OnePlus 7T Pro McLaren, som vi testet for bare noen måneder siden.

«Konsepttelefonen er et innovativt eksperiment for fremtidens smarttelefoner. OnePlus startet initiativet med ambisjonen om å ta brukeropplevelsen til et nytt nivå. Det usynlige kameraet er en helt ny vri på kamera-design, som befrir brukeren fra kompromissene som ligger i de nåværende kamera-oppsettene. Kameralinsene på baksiden er skjult bak det dynamiske, elektrokromiske glasset og blir kun synlige når kameraet er i bruk. Dette er kun begynnelsen på mulighetene vi kommer til å utforske i fremtiden,»  sa Pete Lau, CEO og grunnlegger av OnePlus i forbindelse med fremvisningen av mobilen på CES 2020.

 

Glasset på OnePlus Concept One bruker organiske partikler, som kan skape forandringer i gjennomsiktigheten, slik at glasset over kameraet kan gå fra ugjennomsiktig til fullstendig klart. Dette gjør at baksiden av telefonen er helt glatt når kameraet ikke er i bruk. Glasset gir også en praktisk fordel, da det også fungerer som et såkalt pol-filter, som gjør det enklere å ta skarpe, detaljerte bilder i skarpt lys. Det fortalte PR Manager Valencia Hong fra OnePlus, da vi besøkte deres stand på CES-messen i Las Vegas.

OnePlus Concept One er produsert i samarbeid med McLaren. Dessverre kommer den neppe noen gang i butikkene.  (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Elektrokromisk glas

En av de største utfordringene var at glasset skulle være veldig tynt og lett, uten at det ble skjørt, forklarer hun. Elektrokromisk glass er som regel sammensatt av to glasspaneler med fargeskiftende materiale i mellom. I OnePlus Concept One er glasset langt tynnere enn gjennomsnittet. Her er hver av glasspanelene 0,1 mm tynne, som gir det sammensatte glasset en tykkelse på bare 0,35mm, som er like tynt som beskyttelsesfilm til smarttelefoner.

Fargeskift på kun 0,7 sekunder

Det usynlige kameraet i OnePlus Concept One har blitt nøye testet for å gi den raskeste og beste mulige opplevelsen. Som resultat tar det 0,7 sekunder for glasset å skifte fra svart til gjennomsiktig, som er raskere enn kameraets egen fulle aktiveringstid. OnePlus har brukt nesten åtte måneder på å teste mer enn 100 forskjellige innstillinger før den beste løsningen ble funnet, fortelles OnePlus’ PR Manager.

Det tar bare 0,7 sekunder for glasset å skifte fra svart til gjennomsiktig. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Kommer ikke til salg

Selve OnePlus Concept One kommer ikke til i noen nær fremtid, men den kinesiske mobilprodusenten regner sterkt med å bruke den nye kamerateknologien i fremtidige modeller.

annonse
annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
1 kr for 1 måned
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen