Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Vi har prøvd OnePlus Concept One

OnePlus har i samarbeid med McLaren presentert en konseptmobil som benytter teknologien i elektrokromisk glass til å lage et usynlig kamera.

Skrevet av / 10.01.20 - 18:18
Vi har prøvd OnePlus Concept One

Den kinesiske mobilprodusenten OnePlus har allerede tradisjon for å samarbeide med sportsbilselskapet McLaren. De to selskapene står også bak OnePlus 7T Pro McLaren, som vi testet for bare noen måneder siden.

«Konsepttelefonen er et innovativt eksperiment for fremtidens smarttelefoner. OnePlus startet initiativet med ambisjonen om å ta brukeropplevelsen til et nytt nivå. Det usynlige kameraet er en helt ny vri på kamera-design, som befrir brukeren fra kompromissene som ligger i de nåværende kamera-oppsettene. Kameralinsene på baksiden er skjult bak det dynamiske, elektrokromiske glasset og blir kun synlige når kameraet er i bruk. Dette er kun begynnelsen på mulighetene vi kommer til å utforske i fremtiden,»  sa Pete Lau, CEO og grunnlegger av OnePlus i forbindelse med fremvisningen av mobilen på CES 2020.

 

Glasset på OnePlus Concept One bruker organiske partikler, som kan skape forandringer i gjennomsiktigheten, slik at glasset over kameraet kan gå fra ugjennomsiktig til fullstendig klart. Dette gjør at baksiden av telefonen er helt glatt når kameraet ikke er i bruk. Glasset gir også en praktisk fordel, da det også fungerer som et såkalt pol-filter, som gjør det enklere å ta skarpe, detaljerte bilder i skarpt lys. Det fortalte PR Manager Valencia Hong fra OnePlus, da vi besøkte deres stand på CES-messen i Las Vegas.

OnePlus Concept One er produsert i samarbeid med McLaren. Dessverre kommer den neppe noen gang i butikkene.  (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Elektrokromisk glas

En av de største utfordringene var at glasset skulle være veldig tynt og lett, uten at det ble skjørt, forklarer hun. Elektrokromisk glass er som regel sammensatt av to glasspaneler med fargeskiftende materiale i mellom. I OnePlus Concept One er glasset langt tynnere enn gjennomsnittet. Her er hver av glasspanelene 0,1 mm tynne, som gir det sammensatte glasset en tykkelse på bare 0,35mm, som er like tynt som beskyttelsesfilm til smarttelefoner.

Fargeskift på kun 0,7 sekunder

Det usynlige kameraet i OnePlus Concept One har blitt nøye testet for å gi den raskeste og beste mulige opplevelsen. Som resultat tar det 0,7 sekunder for glasset å skifte fra svart til gjennomsiktig, som er raskere enn kameraets egen fulle aktiveringstid. OnePlus har brukt nesten åtte måneder på å teste mer enn 100 forskjellige innstillinger før den beste løsningen ble funnet, fortelles OnePlus’ PR Manager.

Det tar bare 0,7 sekunder for glasset å skifte fra svart til gjennomsiktig. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Kommer ikke til salg

Selve OnePlus Concept One kommer ikke til Norge i noen nær fremtid, men den kinesiske mobilprodusenten regner sterkt med å bruke den nye kamerateknologien i fremtidige modeller.

Amund Smidesang Hammeren
(f. 1998): SoMe Manager, oversetter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere WiFi 6 mesh fra Netgear

Denne kommer til sommeren

VIDEO: Her prøver vi den første smarttelefonen med usynlig kamera

Acer vil selge PC'er til Mac-brukerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptopen

Asus setter hastighetsrekord med ny skjerm

Bedre lyd med romkorreksjon

VIDEO: Bli kjent med elbilens storslåtte underholdningssystem

Se denne syke bilen fra Mercedes!

Arlos nye overvåkningskamera kaster lys over land og hjem

Philips Hue oppruster med lavvolts utendørsbelysning

Gaming-PC-er fra MSI

0
Scroll to Top