itemprop

Seriøs platespiller du har råd til

På CES lanserte Audio-Technica en ny toppmodell i budsjettserien, nemlig AT-LPW50PB.

Som sine lillebrødre AT-LPW30PB og AT-LPW40PB er dette en remdrevet platespiller, i motsetning til direktedrevet. Å få til en god direktedreven motor uten støy er dyrt, og da synes dette som et fornuftig valg. De aller fleste platespillere – også det rådyre high-end-segmentet – er remdrevne.

Test: Magisk – og kostbar – platespiller fra Audio-Technica (AT-ART1000)

Arm i karbonfiber

Det som er spesielt med LPW50PB er først og fremst armen, som er i karbonfiber. Meget lett og stiv, og et materiale som gjerne er forbeholdt langt dyrere spillere.

AT-VM95E er elliptisk, for bedre sporeegenskaper. Foto: Geir Gråbein Nordby

For å holde prisen nede er spilleren utstyrt med den rimelige pickupen AT-VM95E. Prisen på denne er bare 500 kroner løst, men den elliptiske formen skal sørge for en god frekvensrespons og lav forvrengning, og er dessuten et godt valg for å best mulig å spore de vanskelige innerste rillene på platen.

Ønsker du å bytte til en dyrere og bedre pickup, vil du sette pris på det lett avtakbare pickup-huset (headshell), som gjør monteringen langt enklere.

Pris og tilgjengelighet

Prisen på 449 euro betyr at vi kan se frem til en norsk pris på rundt 4500-5000 kroner, når den havner i butikkhyllene i slutten av januar.

annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
1 kr for 1 måned
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen