itemprop

Rimelig Nighthawk WiFi 6 mesh-nettverk

Med en startpris på 3000 kroner blir dette meget interessant.

Da det første WiFi 6 mesh-nettverket i Netgears Orbi-serie ble lansert, tenkte vi at dette blir saker! Bare synd prisen var så sabla høy: 8490 kroner for ruter med bare én satellitt. Vel, nå er Netgear på banen med sitt første mesh-nettverk under Nighthawk-merket. Og prisen blir langt hyggeligere.

For 3000 kroner får du Nighthawk Mesh WiFi 6 System, med ruter pluss én satellitt. Nesten en tredjedel av prisen for Orbi! Ønsker du to satellitter, koster det 4000 kroner.

Nighthawk Mesh WiFi 6 System starter på 2990 kr. Da med én satellitt. Foto: Netgear

 

Nettverket støtter både 2,4 og 5 GHz frekvensene, med opptil 1,8 Gbps. WiFi 6-standarden (ax) skal endelig kunne gi oss ekte gigabit hastighet over det trådløse nettverket, og ikke bare teoretisk som den forrige ac-standarden. Men viktigere enn maksimal hastighet til én tilkoblet enhet er langt bedre stabilitet når flere trådløse enheter er koblet til. Det betyr mindre fare for at produkter henger seg opp, og rutere må restartes. Viktig i disse stemmestyrte smarthjem-tider, hvor det nesten ikke finnes en produktkategori som ikke kan kobles til internett.

WiFi 6-nettverket vil fungere aller best med kompatible enheter, som de nyeste iPhone- og Android-modellene, og mange andre WiFi 6-kompatible produkter som stadig kommer på markedet. Men vi blir fortalt at også eldre produkter vil få en mer stabil tilkobling. WiFi 6 skal nemlig skifte mellom WiFi-kanalene mer effektivt enn de forrige ac-ruterne. Så hvis du har noen produkter som bruker 5 GHz og andre bruker 2,4 GHz, så skal du oppleve bedre stabilitet i et WiFi 6-nettverk.

I tillegg til WiFi har ruteren to Ethernet-porter som støtter gigabit-hastighet, mens satellittene har 1 Gigabit Ethernet-port.

Pris og tilgjengelighet

Nighthawk Mesh WiFi 6 System med én router og én satellitt (MK62) kommer i januar, pris 2990 kroner.

annonse

Routeren med to satellitter (MK63) kommer senere første kvartal, til 3990 kroner.

annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
1 uke for 1 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen