itemprop

PC’er til Mac-brukere

Acer satser på de kreative databrukerne. De som oftest har en Mac i sekken eller på skrivebordet.

Acers Concept D-serie retter seg mot kreative profesjonelle, som grafikere, 3D-animatører og filmfolk. Kunder som har Apple har hatt stor suksess med.

Serien hadde premiere i New York i fjor, men på CES-messen som er i gang i Las Vegas, så har den kreative familien blitt utvidet med flere nye medlemmer.

Acer Concept D 7 Ezel. 4K-touchskjermen fungerer som lerret, og det følger med en tegnepenn fra Wacom. (Foto: Acer)

ConceptD 7 Ezel er en serie av bærbare datamaskiner med et «lerret» i form av en 4K-touchskjerm som kan vendes i fem forskjellige stillinger. Maskinene kan kjøpes med tunge grafikkort fra Nvidias profesjonelle Quadro RTX-serie.

Maskinene utnytter Acers Ezel-hengsel, som gjør maskinene fleksible til mange arbeidscenarioer. Deling, vannrett, loddrett, tablet eller presentasjon.

Acer Concept D 700 er beregnet til grafiske eksperter. (Foto: Acer)

Skrivebordsmodellen Concept D 700 henvender seg til filmskapere, animatører og tekniske tegnere. Den kommer med opptil Intel Xeon-prosessorer og den er utstyrt med Nvidia Quadro RTX 4000-grafikkort. Den har opptil 64 GB 4x DIMM 2666 MHz DDR4 RAM.

Prisene på ConceptD-modellene er foreløpig ikke kjent, men så kraftig hardware er ikke akkurat billig.

Man finner også mindre maskiner blant CES-nyhetene. Spin 3 og Spin 5 er 2-i-1-dataer med tegnemuligheter. Pennen her er Acers egen, men teknologien er hentet fra tegnebretteksperten Wacom.

annonse
Acer Spin 3. (Foto: Acer)

Acer Spin 5 har en 13,5-tommers 2K-touchskjerm. Den litt billigere Spin 3 har en 14″ Full HD-touchskjerm. Begge leveres med en Acer Active Stylus, som bruker Wacom AES  (aktiv elektrostatisk)-teknologi som støtter 4.096.

annonse

Acer Spin 5 og Spin er utstyrt med opptil 10. generasjons Intel Core i7-prosessor og integrert grafikkort. Spin-maskinene er tilgjengelige fra februar, og prisene begynner rundt 10.000 kr for Spin 3 11.000 kr for Spin 5.

Acer Concept D 700 utstilt på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby
Acer ConceptD 7 Ezel Pro utstilt på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen