annonse
annonse
annonse
Klipsch Heritage HP-3
annonse

Klipsch hodetelefoner med Heritage-lyd

Klipsch vil banke signaturlyden de er kjent for rett inn i øregangen din, med de semi-åpne HP-3.

Få høyttalerprodusenter vekker så klare assosiasjoner som Klipsch. Bare man hører navnet, vet man at det dreier seg om hornhøyttalere som kan spille høylytt og fysisk, nesten uten å dra kraft fra forsterkeren i det hele tatt.

Aller best kjent er Heritage-serien, som omfatter klassiske, eldgamle høyttalermodeller men som fortsatt produseres. Den eldste, den gigantiske Klipschorn, ble først produsert i 1946(!), og nå over 70 år etter lages den fortsatt meget tett opp til den opprinnelige konstruksjonen.

Andre modeller er La Scala, Cornwall, Heresy og Forte, alle med lyd som slår hardt – men uten å bli skarp.

Klipsch Heritage HP-3
Klipsch Heritage HP-3 i valnøtt. Foto: Klipsch

 

Nå har tiden kommet for å komme enda tettere på Heritage-lyden, når den nå kommer i form av hodetelefoner. Tre modeller ble avduket på CES i fjor, HP-1, HP-2 og HP-3, men nå som lanseringen har kommet er det så langt bare toppmodellen HP-3 vi har sett noe til.

HP-3 er en halvåpen konstruksjon, det betyr at den er bygget som en lukket hodetelefon, men hvor den midtre delen av ørekoppenes utside er åpne. Dette er tilsvarende den teknologien man finner i Audioquest Nighthawk, som minner litt utseendemessig, med samme typer riller utenfor ventilasjonshullet.

Halvåpen

Tanken rundt en halvåpen design er at man skal få en mer fysisk bassgjengivelse tilsvarende den man får med lukkede hodetelefoner, men da med ventilering som gir friere dynamikk og en åpnere og renere diskantgjengivelse, som man kjenner fra åpne hodetelefoner. Med andre ord, et forsøk på å gi oss det beste fra begge verdener.

Høyttalerelementene i HP-3 er store, hele 52 millimeter, hvor mange konkurrenter tilbyr 40 millimeter. Elementene er ikke omringet av noen gummiring, men er en såkalt ”free edge design”. Dette skal gi klarere lyd, med mindre farging, og Klipsch hevder et lydbilde på nivå med sine beste høyttalere.

Impedansen er på bare 25 ohm, som gjør at hodetelefonene kan spille mer enn høyt nok med en mobiltelefon eller bærbar musikkspiller, mens Klipsch likevel anbefaler en forsterker for best og renest mulig lyd.

Hodetelefonene tåler vanvittige 1,8 watt, og har en følsomhet på 98 dB med en milliwatt. Hører du dårlig, er det med andre ord bare å skru opp! Vekten er 440 gram, som gjør at du vil kjenne dem tynge noe, men om komforten er bra ellers, trenger det ikke være noe man tenker over. Som vi erfarte da vi testet de fantatiske Focal Utopia med sin vekt på 490 gram.

Klipsch Heritage Headphone Amp
Klipsch anbefaler Heritage Headphone Amp sammen med HP-3, men den er ikke nødvendig. Pris: 6.995 kr. Foto: Klipsch

 

Farger, pris og tilgjengelighet

HP-3 kommer i utførelse i valnøtt, ibenholt eller eiketre, utstyrt med to utskiftbare kabler på henholdsvis 1,4 og 2 meter. Hodetelefonstativ medfølger, det samme gjør en stor 6,3 mm jackplugg.

Prislappen på Klipsch HP-3 er like heftig som hodetelefonene: 14.995 kroner. Hodetelefonforsterkeren Heritage Headphone Amp anbefales men er ikke nødvendig, til 6.995 kroner. Begge er tilgjengelige nå.

Du kan tro vi gleder oss til å teste!

mono.no

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Les også

Lydplanke fra Klipsch har klassiske røtter

Lydplanke fra Klipsch har klassiske røtter

Heritage Theater Bar er en skreddersydd lydplanke som henter inspirasjon fra gamle Klipsch-kreasjoner.
JBLs legendariske høyttaler gjenoppstår

JBLs legendariske høyttaler gjenoppstår

JBL L100 er deres mest suksessrike høyttaler. Nå kommer den i en helt ny utgave.
Sonys nye lydplanker gir 3D surroundlyd

Sonys nye lydplanker gir 3D surroundlyd

Enten du ønsker tredimensjonal Atmos-lyd eller et svært kompakt format, har Sony noe å by på.
Lysfølsomt Panasonic-kamera

Lysfølsomt Panasonic-kamera

Panasonic Lumix GH5S er en blodtrimmet utgave av flaggskipet GH5, tilpasset videoopptak i lite lys.
Philips vil leke med Razer

Philips vil leke med Razer

De smarte Philips Hue-pærene er med på narrestreker. Samarbeidet gjør at du nå kan få stemningbelysning til spillene dine.
Nvidia vil utkonkurrere TV'en din

Nvidia vil utkonkurrere TV’en din

Grafikkgiganten vil ha inn en gaming-skjerm på godplassen i stua. Og Asus, Acer og HP skal levere dem.
Ny trådløs fra Jabra

Ny trådløs fra Jabra

Elite-serien har tydelige forskjeller og satser sterkt på musikkvaliteten
Smartere mellomklasse-mobil fra Sony

Smartere mellomklasse-mobil fra Sony

Xperia XA2 gir deg betydelig mer for pengene enn forgjengeren
annonse
Lukk meny