Chord vil sette ny standard for små DAC-er

Om du digger Hugo 2 men ikke trenger hodetelefonutgang eller batteridrift, så er den vesle stasjonære Qutest svaret.

Skrevet av / 11.01.18 - 11:53
Chord vil sette ny standard for små DAC-er

Chord Electronics hevder Qutest er den mest avanserte kompakte digitalkonverteren på planeten. Den bruker samme digitalprosessering som den bærbare DAC-en og hodetelefonforsterkeren Hugo 2, men har et helt nytt chassis og noen nye funksjoner.

Chord lover klasseledende ytelse, både teknisk og lydmessig. Og dersom lyden er den samme som når Hugo 2 brukes kun som DAC, så er det da også heller ingen smågutt vi har med å gjøre. I hvert fall ikke på innsiden, derimot er utsiden meget kompakt.

Chord Qutest
To knapper på toppen lar deg stille filterkarakteristikk og velge inngang. Ulik farge lyser opp etter hvilket valg du har gjort. Det sirkulære vinduet på midten vil også vise ulik farge etter digitalsignalets oppløsning. Foto: Chord Electronics

 

Akkurat som på Hugo 2 kan man justere filterkarakteristikken som påvirker klangkarakteren fra nøytral til litt varmere. Dette og valg av inngang gjøres med to kuler på toppen av fronten.

Av innganger finnes en asynkron USB-DAC-inngang, galvanisk isolert fra resten av inngangene. En optisk inngang er på plass, så vel som to koaksialinnganger i form av BNC. Denne er direkte kompatibel med RCA, men er en bedre terminering som gir en mer stabil impedans, tettere opp mot 75 ohm.

Chord Qutest
Chord Qutest har både USB-DAC-inngang, optisk og to koaksiale BNC-innganger. Analogutgangen har fastsatt lydnivå, men du kan velge mellom 1, 2 og 3 volt RMS. Foto: Chord Electronics

 

Høyoppløst

I tillegg til å støtte både Windows-PC og Mac kan USB-inngangen interessant nok brukes uten driver med både Android og iOS mobile enheter. Den støtter oppløsninger helt opp til 768 kHz PCM og DSD512. For ordens skyld: vet du ikke hva DSD er, kommer du ikke til å trenge det. Det er blant de særeste av de høyoppløste formatene, med både fordeler og begrensninger. Koaksialinngangene støtter 24-bit / 384 kHz PCM og DSD128, mens optisk støtter 24-bit / 192 kHz.

For å få prisen ned fra Hugo 2 har Chord valgt bort hodetelefondrift, og batteriet er også borte. Det betyr at Qutest er en ren stasjonær affære. Borte er også mulighet for variabel linjeutgang, så Qutest kan ikke brukes som forforsterker. Du kan derimot justere spenningen mellom 1, 2 og 3 volt RMS, som gjør Qutest kompatibel med flere forsterkere.

Chord Electronics Qutest kommer til våren, og vil koste 13.995 kroner.

swsg.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top