Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Musen virker bare på matten

Første spillmus med to optiske sensorer.

Skrevet av / 12.01.18 - 11:29
Musen virker bare på matten

I dag er det reglen snarere enn unntaket, at smartmobiler har to hovedkameraer i stedet for ett. Men SteelSeries er, så vidt vi vet, først ute med en optisk mus med dobbelt sensor.

Produktet med nyskapningen er SteelSeries Rival 600, og teknologien har fått navnet TrueMove3+. Formålet er å sikre at musen registrerer bevegelser på musematten nøyaktig – og kun bevegelser på musematten.

Hovedsensoren skal sikre perfekt sporing ved alle følsomhetsinnstillinger mellom 100 og 12.000 dpi. Så langt, så godt. Den samme sensoren brukes allerede i flere SteelSeries-mus. Den sekundære sensoren, som er nyheten, har alene som oppgave å registrere avstanden mellom musen og underlaget, for å sikre at det ikke skjer bevegelser i spillet når musen løftes raskt for å omplassere den et annet sted på musematten.

Den tar vi gjerne en gang til: Sensoren har som oppgave å sikre at markøren ikke beveges, når musen ikke rører underlaget. Det virker som mye ekstrainnsats for bokstavelig talt å oppnå ingenting, men er visstnok nyttig i kampens hete.

De øvrige egenskapene ved Rival 600 ligner en solid gaming-mus:

  • Ergonomisk korrekt til højrehåndede brugere med soft-touch finish og silikonegreb
  • 7 knapper og 8-soners RGB-belysning – justerbar via SteelSeries Engine programvare
  • Forsterket venstre/høyre museknapp kan klare inntil 60 millioner knappetrykk
    – TrueMove 3+ dobbelt optisk system bestående av:
    – TrueMove3-sensoren: Opptil000 dpi, 350 fps
  • Sekundær sensor til registrering av lift-off. Justerbar fra 0,5 til 2,0 mm
  • Maksimal akselerasjon: 50 G
  • Justering av vekt (96-126 g) og balanse med 8 separate vektlodd

Pris og tilgjengelighet

Rival 600 kan kjøpes nå til 899 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top