Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Lydplanke fra Klipsch har klassiske røtter

Heritage Theater Bar er en skreddersydd lydplanke som henter inspirasjon fra gamle Klipsch-kreasjoner.

Skrevet av / 10.01.18 - 14:19
Lydplanke fra Klipsch har klassiske røtter

At lydplanker er praktiske behøver ikke å bety at de er kjedelige. Det ønsker Klipsch å understreke med Heritage Theater Bar, som har arvet utførelse fra den klassiske Heritage-serien, hvor den første modellen ble utviklet allerede i 1946!

Lydplanken er håndlaget i Hope, Arkansas, med både lokale og importerte komponenter. Kabinettet er et klassisk og stilfullt møbelhåndverk, og vi loves kraftig lydopplevelse i en pakke som kan skreddersys til omtrent hvilken som helst TV-størrelse.

Heritage Theater Bar er laget med tanke på interiørbevisste som ikke ønsker en «stygg plastikk lydplankeløsning». Grillen er festet med magneter for å se best mulig ut når den er tatt av. Høyttalertilkoblingene kommer du til fra front, slik at lydplanken kan monteres på veggen før du skrur til kablene. Veggbraketter følger med.

Klipsch Heritage Theater Bar lages på bestilling og kan lages til å matche din TV-størrelse perfekt – fra 54 tommer og helt opp til 80 tommer! Du kan dessuten velge mellom ulike trefinérutførelser og farger på grillen, slik at den utseendemessig passer ditt hjem perfekt.

Klipsch Heritage Theater Bar
Klipsch Heritage Theater Bar kan lages på bestilling etter målene på din TV. Foto: Klipsch

 

Fete opplevelser

Vi loves fete hjemmekinoopplevelser, takket være høykvalitets lydkomponenter i en venstre-senter-høyre-konfigurasjon (LCR), som skal gi klare og kraftige dialoger i senter, mens sidehøyttalerne har full kontroll på stereolyden.

Lydplanken er passiv, slik at du selv kan velge forsterker. Det betyr også at den ikke har noen innebygd digitalprosessering og simulering av surroundlyd. Det kan du derimot få om du kobler til en surroundreceiver som kan simulere bakhøyttalere. Eller kombiner lydplanken med et par bakhøyttalere etter egne preferanser. For eksempel et par Klipsch RP-240S, hvis du da ikke vil ta den helt ut med et par Heresy III. Skjønt, da er kanskje ikke lydplanke førstevalget i utgangspunktet.

En 15-tommers Heritage Sub ble avduket på CES i fjor, og settes i produksjon i løpet av året. Denne kan jo være en bra makker?

Vi har ingen pris på lydplanken, men billig blir den neppe når den kommer mot slutten av 2018.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Scroll to Top