Nyhet

Xpeng og VW skal utvikle to bilmodeller sammen

Volkswagen går til Xpeng for å få hjelp til å vokse på det kinesiske markedet

Skrevet av / 28.07.23 - 12:01
Xpeng og VW skal utvikle to bilmodeller sammen

Det har ikke gått like bra for Volkswagen på det kinesiske markedet som for kinesiske merker i Europa. VW har en markedsandel på bare to prosent. Men det håper de å snu på, nå kjøper de seg inn i Xpeng for sammen å utvikle to bilmodeller for det kinesiske markedet.

Volkswagens fabrikk i Anting, China. (Foto: VW Group)

Med strategien «in China for China» ønsker selskapet å produsere biler for det kinesiske markedet i Kina. For å få fart på denne utviklingen investerer VW nå 700 millioner dollar (ca. 7 milliarder kroner) i den kinesiske produsenten Xpeng. Dette tilsvarer 4,99 prosent av aksjene og gir en representant i styret, men uten stemmerett.

Med XPENG har vi fått enda en dyktig partner som er en av de ledende produsentene i Kina på viktige teknologiområder», sier Volkswagens Kina-sjef Ralf Brandstätter.

Selskapene skal sammen utvikle to bilmodeller, angivelig basert på Xpeng G9, med lansering i 2026.

Kilde: Pressmelding

Xpeng avduket sin hittil største SUV

Xpeng G9 er på størrelse med Audi e-tron og Tesla Model X. Med god rekkevidde, masse utstyr som standard, og en veldig gunstig prislapp.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top