Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xiaomi SU7: Mobilkjempe lager elbil

Xiaomi har et arsenal av produkter innen hjemmeelektronikk og smarthjem. Snart kommer den første elbilen, SU7!

Skrevet av / 21.11.23 - 16:05
Xiaomi SU7: Mobilkjempe lager elbil

Støvsugere, droner, mobiltelefoner, luftfuktere. Listen for hva Xiaomi produserer er langt som et vondt år. Det er nesten enklere å spørre om hva den kinesiske produsenten ikke lager. Inntil nylig kunne man føle seg trygg på at man fikk rett om man svarte elbiler. Vel, det kan man ikke lenger.

Xiaomi har nemlig akkurat søkt om å få lov å selge sin første elbil i Kina, ved navn SU7. Bilen skal produseres av statseide Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC), en av landets største bilprodusenter.

Xiaomi SU7 6585
Foto: Xiaomi

Xiaomi SU7 med RWD og AWD

Xiaomi SU7 er en sedan, som kommer i en bakhjulsdreven versjon med en enkel 220 kW motor, og en firehjulstrekkutgave med doble motorer – for til sammen 495 kW (220 kW + 275 kW). Oversatt til hestekrefter blir tallet 663, som er over 200 hk mer enn Tesla Model Y Performance.

Den bakhjulsdrevne utgaven får et LFP-batteri fra BYD, veier 1980 kilo og har en maksfart på 210 km/t. Den toppspesifiserte firehjulstrekken får et litium-NMC-batteri fra CATL, veier 2205 kilo og har en (enda) mer Autobahn-vennlig toppfart på 265 km/t. Denne er også tilgjengelig med aktiv bakspoiler, som justerer vinkel med hastigheten.

Les også Her er Afeela, den nye elbilen fra Sony og Honda! De to japanske gigantene har slått hodene sammen, og viser spennende nytt elbilkonsept på CES.
Xiaomi SU7 aa49
Foto: Xiaomi

LiDAR

Den mest topputstyrte varianten har LiDAR-sensor for flere autonome muligheter, og i B-stolpen sitter et kamera for blindsone, men som kanskje også kan brukes til ansiktsgjenkjenning for å låse opp bilen.

Infotainmenten bruker Xiaomis eget operativsystem, HyperOS. Som skal kunne være en sømløs forlengelse av en mobiltelefon med same operativsystem.

OTA-oppdateringer og avansert stemmestyring er en selvfølge, og optimalisering av batteriytelse (f.eks. oppvarming) før lading.

Neppe til Europa

Det forventes at den første leveransen av Xiaomi SU7 kommer i februar 2024. Ettersom BAIC kun produserer til det kinesiske markedet, er det lite som tyder på at bilen vil komme til Europa. Men i Kina forventes den i hvert fall å starte på drøyt 20.000 dollar for basisutgaven av bakhjulstrekken.

Xiaomi SU7 4175 Xiaomi SU7 aa49 Xiaomi SU7 c10c Xiaomi SU7 8f3b Xiaomi SU7 0084
<
>
Foto: Xiaomi SU7
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Lyd & Bilde
Scroll to Top