Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

WAE Elysia: Lengre rekkevidde fra samme batteri

WAE hevder at deres programvare Elysia øker kjørelengden med 20 prosent – uten å redusere ytelsen.

Skrevet av / 12.09.23 - 10:50
WAE Elysia: Lengre rekkevidde fra samme batteri

Racet om bedre batterier har så vidt startet. I det ene hjørnet har vi de som forsøker seg på faststoffbatterier, i det andre er de som har større tro på å forbedre eksisterende litiumion-teknologi. Det ser ut til at de første batteriene som vil oppnå masseproduksjon blir litiumion-batterier med høy konsentrasjon av silisium i anoden. I første omgang ser vi nok på en økning i kapasitet på rundt 20 prosent.

Men så har vi WAE, og deres intelligente programvarebaserte system, Elysia. Som de hevder øker kapasiteten med 20 prosent. Uten å gjøre noe annet med batteriet, enn å gi det en ny styringsprogramvare.

WAE Elysia (2)
Foto: WAE

Elysia = kunstig intelligens

Det hele er basert på kunstig intelligens (KI), og algoritmer som maksimerer batteriets ytelse. Et av de viktigste aspektene er at batteriet kan motta mer av energien som kommer fra regenererende bremsing, og dessuten ved å kunne øke utnyttbar energi i batteriet. Altså å minimere sikkerhetsmarginen, som i dag er på plass for å øke levetiden på batteriet.

WAE hevder Elysia-teknologien gjør det unødvendig med en slik sikkerhetsmargin, og at nesten all batteriets energi kan utnyttes til fremkommelighet. Teknologien overvåker batteriet til enhver tid, og den skal kunne optimalisere batteriets levetid.

En fin bonus er at teknologien også optimaliserer ladingen, slik at man kan holde høyere ladehastighet i større deler av ladingen.

Les også Snart lader de 40 mil på 5 minutter Nye batterier blir billigere og bedre, og fjerner all rekkeviddeangst. Og de kommer før du aner det.

Til motorsport

WAE Elysia er i utgangspunktet en batteriteknologi myntet på motorsport, og teknologien har i følge produsenten allerede blitt bekreftet gjennom “en toppserie” innen motorsport, uten å spesifisere hvilken serie.

I motorsport ønsker man å gå over til elektrisk, men blant annet er vekten et problem. Med Elysias teknologi kan man fjerne 19-20 prosent av battericellene og dermed redusere vekten ganske betraktelig, og likevel beholde ytelsen, kjørelengden og levetiden.

Les også Hvor realistisk er Toyotas faststoffbatteri? Verden går og gleder seg til faststoffbatteriene kommer i 2027. Men hvor realistisk er det? Ikke veldig, tror journalisten.

Kommer snart til konsumentene?

Man ser også for seg at teknologien kan finne veien inn til konsumentmarkedet. Da blir det mindre viktig å få ned vekten, men desto viktigere å i stedet øke kjørelengden.

De neste par årene blir spennende. Vi forventer å se, i nokså rimelige prisklasser, en økning opp fra dagens 400-500 km rekkevidde, til 600-800 km.

De vanligste elektriske familiebilene i dag har en oppgitt kjørelengde på opptil 500 km. Det blir stadig vanligere å se 600 km. Men dette er WLTP-tall, som man fort kan skrelle av 10-15 prosent av om sommeren, og enda mer om vinteren.

Mer info: wae.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Scroll to Top