Bussen kommer 9. mars!
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Bussen kommer 9. mars!

Volkswagen vil snart offisielt avduke EL-vanen som veldig mange har ventet på: Nemlig ID.Buzz.

forfatter
Publisert 14.01.22 - 11:05

Det er noen år siden vi først så 3D-grafikken på vanen som skal ta over arven fra Volkswagens gamle hippie-buss. Og helt siden vi så de første bildene, hadde vi lyst på den!

Nå er lanseringsdatoen endelig klar, og den er satt til den 9. mars. Da forventer vi at det en gang for alle blir klart hva den skal koste, hva slags batteripakker den får, og andre spesifikasjoner.

Volkswagens CEO Herbert Diess avslører på sin Twitter-konto at VW ID.Buzz skal avdukes 9. mars.

Premium-van

Vi forventer at ID.Buzz, eller hva den nå egentlig skal hete, ikke vil stå i noen skammekrok i forhold til premium-vanen Caravelle. Både når det kommer til komfort, plass og utstyr. Her er det plass til et skikkelig lydanlegg, mon tro om Volkswagen vil dra noe spesielt opp av ermet her.

Hvor premium prisen blir, gjenstår å se, men vi forventer ulike prisnivåer og ytelses- og utstyrspakker.

Les også Trenger mer trøkk! Volkswagen ID.4 er en nydelig bil å kjøre, men uten mulighet for oppgradert stereo, føler du deg aldri som sjefen på veien.

Bilen blir 4,7 meter lang, som egentlig er ganske kompakt. Til sammenligning er Caravelle 4,9 meter, mens crossover-SUV-ene ID.4 og ID.5 måler 4,6 meter. Det betyr at ID.Buzz bør gå inn i de fleste garasjer, såfremt du har klaring til de over 1,9 meterne i høyden. Buzz er også ca 10 cm bredere enn «småbilene», totalt 1,976 meter.

Se teaser for ID.Buzz her:

youtu.be/rZ90b2a6b90

111 kWt og 600 km rekkevidde

ID.Buzz blir i følge ryktene den første bilen på MEB-plattformen med et større batteri enn 77 kWt. Faktisk skal det største batteriet være på hele 111 kWt, som skal gi en rekkevidde på opptil 600 km (WLTP). Den blir også tilgjengelig med firehjulstrekk.

Det hevdes også et bagasjerom bak på 600 liter, i tillegg til en stor frunk på 200 liter. Så her skal det ikke stå på plassmangel under familiens eskapader!

VW ID Buzz interior VW ID Buzz hvit2 scaled 1
<
>
Spionbilde fra tyske Auto Motor und Sport avslører et ganske ordinært ratt. Og dessuten et ganske ordinært utseende når man fjerner konseptbilens spreke farger. Foto: Stefan Baldauf

Spionbilder av ID.Buzz

Spionbilder fra tyske Auto Motor und Sport viser at bilen har et ganske ordinært ratt, til forskjell for «pilotrattet» som forsvinner inn i dashbordet på konseptmodellen. ID.Buzz skal nemlig være klar for total selvkjøring, men det blir garantert ikke med det første.

Bildene viser også at bilen, som ser temmelig frisk og spenstig ut i gult og sølv på konseptbildene, også kan se ganske kjip ut, i hvitt eller svart.

Vi vil rapportere fra lanseringen

Vi lover å rapportere om alle detaljer rundt ID.Buzz (eller blir det ID.6?), straks vi får dem den 9. mars.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

5 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Det finnes en VW I.D6 allerede men kun ment for China Market

Menfor helvete……..
Og dette skulle være en retrocool bil av bussen…?
Ser ut som en dårlig facelift av en Transporter….
Snakk om å gå høyt ut……., men her er det bare fallhøyden som ble høy.

Jeg hadde tenkt å kjøpe slike til firmaet, men det blir ikke sånn….

Århundrets nedtur for de som ventet en frisk og egenartet designer Buzz Dette er jo ikke noe mer enn en nitrist konkurrent til Citroen, Peugeot, Toyota etc.
Synd når muligheten til lansere en var tilstede 😮

Jeg håper virkelig ikke de skal ødelegge det flotte konseptet med en så utrolig kjip endelig versjon…

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her kjører en BMW i4 M50 med fire motorer Modifisert karosseri og unik drivlinje.
Polestar 6 blir en Porsche-killer Du kan bestille din Polestar 6 nå.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend