Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Volvo EX40 Black Edition går fortere og lengre

Velkommen oppgradering.

Skrevet av / 15.03.24 - 10:27
Volvo EX40 Black Edition går fortere og lengre

At en bil lanseres i en spesialversjon, er ikke noe nytt. Spesielle farger er heller ikke så spesielt. Og sort, ja, det er sort. Tøft, men også temmelig kjedelig. Derfor tok vi nyheten om en Volvo EX40 Black Edition med et skuldertrekk. Helt til jeg leste pressemeldingen.

Der lå den en liten overraskelse.

Volvo EX40 Black Edition. Foto: Volvo

Da mener jeg ikke at Volvo har byttet ut XC40 og C40 med EX40 og EC40, for at navngivningen skal være lik for alle elektriske kjøretøy fra Volvo, neida.

Volvo har jekket opp effekten og samtidig klart å øke rekkevidden. Det siste er nok det viktigste for de fleste, men de færreste sier vel nei til mer effekt?

Twin Performance-utgaven av EX40 og EC40 blir tilgjengelig med 441 hk, opp fra fra 408 hk altså, som vi mener var mer enn nok den gang vi testet Twin Performance-utgaven av XC40.

Les også Volvo med elektrisk fulltreffer Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.

Rekkevidden er nå oppgitt til opptil 583 kilometer for EC40, som er litt mer strømlinjeformet enn EX40, som har en oppgitt rekkevidde på opptil 576 km.

EX40 Black Edition Luleå EX40 Black Edition Luleå
<
>
EX40 Black Edition Luleå. Foto: Volvo

Men tilbake til fargen, hvis man i det hele tatt kan kalle sort for en farge. Black Edition er Volvos Onyx Black, som du finner i konfigiuratoren på nett. Bilen leveres med helsorte 20-tommers fem-eikers felger, et sort interiør i enten mikrotech eller tekstiler, og Volvo-bokstavene og modellspesifikasjonene er i høyglanset sort skrift.

Volvo EC40 og Volvo EX40 Black Edition. Foto: Volvo

Hvis man gjerne vil ha den oppdaterte Volvo-en, bare i en annen farge, så erstattes Bright Dusk med en ny de kaller Sand Dune, en sandfarget metalliclakk.

Innvendig kan man nå velge mellom en ny microtech-variant, Charcoal Fusion eller Dawn Fusion, mørk grått eller gråbeige på norsk.

Både EX40 og EC40 er nå i modellår 2025 og begge er tilgjengelig for bestilling nå, med forventet levering i juni/juli 2024.

EX40 har startpris på 499.900 kroner, og EX40 Black Edition (Extended Range og utstyrsnivå Plus) har startpris på 539.900 kroner.

EC40 har startpris på 514.900 kroner, og EC40 Black Edition (Extended Range og utstyrsnivå Plus) har startpris på 554.900 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

Lyd & Bilde
Scroll to Top