Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Volkswagen ID.3 får etterlengtet oppdatering

Og du kan oppgradere motoreffekten.

Skrevet av / 07.06.24 - 12:00
Volkswagen ID.3 får etterlengtet oppdatering

Volkswagens minste elbil fikk en trøblete start, men etterhvert har Volkswagen gjort viktige forbedringer på elbilen, som har fjernet barnesykdommene.

Nå kommer nok en oppdatering av ID.3, og denne gangen fikser Volkswagen noen av de tingene mange har kritisert modellen for. En helt nytt infotainmentsystem, med 12,9 tommers pekeskjerm, er et velkomment bidrag til bedre brukervennlighet.

ID.3 leveres med tre batteristørrelser og den oppgitte rekkevidden spenner fra 388 til 600 km, etter WLTP-normen.

Foto: Volkswagen

Modellen som kalles ID.3 Style, får raskere lading og ladetiden forkortes fra 35 til 24 minutter, og ladekapasiteten er økt fra 120 til 165 kW.

77 kWh-batteriet i ID.3 Pro S og Max, har fått økt ladeeffekten fra 170 til 175 kW, og da kan batteriet lynlades fra 10 til 80 % på 28 minutter, i følge Volkswagen.

Les også Bra bil, dårlig lyd Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.

Oppdatert programvare inneholder forvarming av batteriet før lading, og bilen har en oppgradert travel assistent med ChatGPT integrasjon og et bedre headup display med visning av flere grafiske elementer. Motoreffekten på ID.3 Style og Max, som selges  noen markeder, kan oppgraderes til 231 HK, som reduserer akselerasjonstiden fra 0 til 100 km/t fra 7,6 til 6,6 sekunder.

Foto: Volkswagen

Nå kan man også velge et ganske heftig lydanlegg fra Harman Kardon, med 480 W effekt og 12-høyttalere. Her kan man velge mellom fire lydinnstillinger. Pure som gir ren studiolyd, relax for easy listening, speech som fokuser på tale,  og vibrant for mer spretten dynamikk. Man kan også justere lyden etter smak med en equalizer.

Foto: Volkswagen

Prisene starter på 358.000 kr for ID.3 Pro med 433 km rekkevidde, og 204 hk.

 

Foto: Volkswagen

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top