TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Tesla Model Y blir mye billigere

Tesla senker prisene på bestselgeren.

forfatter
Publisert 13.01.23 - 11:40

Priskuttet konmer overraskende på de fleste, spesielt fordi Tesla ikke bare barberer prisene, men kutter med motorsag.

Bestselgeren Model Y som ikke bare ble Norges mest solgte bil i 2022, men Norges mest solgte bil gjennomtidene, får et priskutt på opp til 120.000 kr. Det er en signifikant prisreduksjon som sender prisen for en Model Y med bakhjulsdrift og opp til 455 kilometer rekkevidde, fra 519.990 kroner til 399.990 kroner.

Tesla Model Y Performance front edited
Foto: Geir Gråbein Nordby

For oss forbrukere betyr det at man kan kjøpe en godt utstyrt Model Y, med vinterdekk og det hele, for en samlet pris godt under mva-grensen som er 500.000 kroner.

Det er ikke bare Model Y med bakhjulstrekk som blir billigere. De andre variantene synker også i pris, om enn ikke like mye.

Model Y Long Range blir også betydelig billigere, og startprisen er senket fra 559.900 til 469.990 kroner. Da får man firehjulstrekk og en rekkevidde på 533 km, og en samlet effekt på 462 hk.

Performance-utgaven med 534 hk og en rekkevidde på 513 km blir også billigere. Her har Tesla senket prisen fra fra 599.990 til 544.990 kroner.

Prisreduksjon på Model 3 også

Tesla Model 3 Standard Range Plus left side(2)
Foto: Geir Gråbein Nordby

Tesla justerer prisene på Model 3 også, ikke med sekssifrede beløp, men alle utgavene av Model 3 blir billigere. Den enkleste utgaven med bakhjulstrekk faller fra 409.900 kroner til 369.990 kroner, mens Model 3 Long Range faller fra 494.990 kroner, til 459.990 kroner.

Model 3 Performance blir også billigere og prisen faller fra 524.990 kroner, til  534.990 kroner.

Det er viktig å merke seg at prisene er uten levering, vinterdekk, vektavgift og mva. 

I følge tek.no som først meldte om prisreduksjonene, vil alle som venter på ny Tesla få de nye prisene.

Tesla Model Y Performance

Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde