Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tesla Model 3 har blitt mye tøffere

Tesla Model 3 er stillere og går lengre enn noensinne. Og med viktige forbedringer både inni og utenpå.

Skrevet av / 01.09.23 - 13:24
Tesla Model 3 har blitt mye tøffere

Nå kommer endelig den oppdaterte og oppgraderte Tesla Model 3. Det gjelder både den med bakhjulsdrift og Long Range med firehjulsdrift. Med skarpere karosserilinjer og bedre aerodynamikk, mindre vindstøy – og ikke minst – økt rekkevidde!

Tesla Model 3 M3-PRESS-KIT-23-12
Foto: Tesla

Frontlyktene er nye, og baklyktene har fått frekkere farger og oppdatert styling. Baklysene er nå integrert i bakluken for et mer sømløst uttrykk.

Hjulene har fått oppdatert styling og bedre aerodynamikk, som dessuten også gir mindre hjulstøy – som igjen bidrar til noe økt rekkevidde.

Rekkevidde økt med 5-15 prosent

Konkret har bilen fått en økning på 5-15 prosent, avhengig av utgave. Det betyr 629 kilometer for Long Range (opp fra 602 km), mens bakhjulsdriften nå er oppgitt til 513 km (opp fra 448 km).

To nye farger

Bilen er nå dessuten tilgjengelig i de nye fargene Ultra Red og Stealth Grey. Ultra Red er en høykromatisk farge med dynamisk dybde laget av flerlagslakk. Du kan forresten snart lese vår test av Model X Plaid, som vi har lånt i nettopp Ultra Red. Som journalisten mener er den kanskje vakreste rødfargen han har sett på noen bil.

Stealth Grey omtales som «en rik og dynamisk mørk grå metallisk farge som fremhever linjene til Model 3.»

Tesla Model 3 M3-PRESS-KIT-23-6
Foto: Tesla

Interiør

Det er også mye nytt på interiørsiden. De som synes Model 3 er en flott bil utenpå, men kanskje litt kjip inni, bør skjerpe fokus, for her er det mange forbedringer.

Den kjipe, trefargede plastlisten som strekker seg gjennom hele kupeen i forgjengeren, er nå skiftet ut med tekstiler og aluminium. Som gir et mer premium inntrykk. Kupeen har også fått stemningsbelysning, som kan tilpasses etter eget ønske.

Men det aller viktigste, spør du oss, er at den nye Model 3 nå endelig har fått ventilerte seter foran. Så slipper du å bli svett i bakenden under de lange kjøreturene. Både foran og bak er det varme i setene, til de kalde vinterdagene.

Foto: Tesla

Stille kupé

Tesla lover en mer dempet kupé enn noensinne, takket være akustiske glass hele veien – inkludert i taket. Opphengsfôringene er forbedret, det samme er pakninger og støydempende materialer. Vi ønsker alt velkommen, ettersom Tesla ikke akkurat er kjent for de stilleste kupeene.

Blant andre oppgraderinger finner vi trådløs lading av telefonen, USB-C-lading med inntil 65 watt, bedre lydanlegg, skjerm til baksetepassasjerene og bedre dekning av mobilnett og WiFI. I tillegg loves vi enda bedre kollisjonsbeskyttelse, og Tesla hevder med dette at Model 3 er «verdens sikreste bil».

Tesla Model 3 M3-PRESS-KIT-23-11
Skjerm bak. Foto: Tesla

Så en nedgradering

Blant nyhetene vi styrer vår begeistring for, er derimot et nytt ratt uten hendler. Akkurat som hos nye Model S og X, som vi dessverre har svært dårlige erfaringer med. Spesielt i rundkjøringer er det nesten håpløst å blinke seg ut. De haptiske knappene er heller ingenting å rope hurra for. Akkurat her hadde vi håpet Tesla ville beholde det trygge rattet til forgjengeren.

Tesla Model 3: Levering og priser

Leveringer av Model 3 med bakhjulsdrift og Long Range firehjulsdrift starter i slutten av oktober i Europa og Midtøsten. Model 3 bakhjulsdrift starter fra 379 990 kr og Model 3 Long Range starter fra 469 990 kr.

Mer info: tesla.com

M3-PRESS-KIT-23-4 M3-PRESS-KIT-23-13 M3-PRESS-KIT-23-9 M3-PRESS-KIT-23-8 M3-PRESS-KIT-23-7 M3-PRESS-KIT-23-5 M3-PRESS-KIT-23-3 M3-PRESS-KIT-23-2 M3-PRESS-KIT-23-1
<
>
Foto: Tesla
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Scroll to Top