Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Cybertruck på Europa-turné – og vi har sittet i den

Den heftige Tesla Cybertruck er på rundreise i Europa. I Norge kan du blant annet se den på Tesla Skøyen fra 4. til 7. mai. Vi gir deg en sniktitt.

Skrevet av / 06.05.24 - 08:30
Cybertruck på Europa-turné – og vi har sittet i den

Vi i L&B Home var blant de heldige få som fikk en liten førpremiere på Cybertruck under dette besøket. Å se denne bilen i virkeligheten er virkelig en opplevelse utenom det vanlige. Med sitt kantete, cyberpunk-inspirerte design i blankt, rustfritt stål, ser den ut som noe rett ut av en science fiction-film. Å sitte i den ga en følelse av å være i en Tesla, men samtidig i noe helt nytt og annerledes.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lyd & Bilde / L&B Home (@lydogbilde)

En pickup med sportsbilytelser

Men Cybertruck handler ikke bare om utseende. Toppmodellen «Cyberbeast» skryter av en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på bare 2,7 sekunder, noe som er i sportsbilterritorium. Samtidig lover Tesla at den adaptive luftfjæringen og avanserte styresystemene med «steer by wire» skal gi både komfort og presisjon på veien.

Lasteplanet er også fylt med smarte løsninger, som stikkontakter for 120V og 240V strøm og muligheten til å lade andre elbiler direkte fra Cybertrucks eget batteri. Tesla kaller dette «Powershare», og hevder at en fulladet Cybertruck til og med kan forsyne et hus med strøm i flere dager.

cybertruck rear
Foto: Geir Gråbein Nordby

Cybertruck-produksjon i gang, men ikke til Europa

De første kundene i Nord-Amerika fikk sine Cybertrucks i desember 2023, etter at produksjonen startet på Teslas Giga Texas-fabrikk tidligere i for. Derimot vil ikke denne bilen bli tilgjengelig i Europa i sin nåværende form.

Årsaken er at Cybertruck, med sin helt flate front i hardt stål, foreløpig ikke oppfyller EUs krav til fotgjengersikkerhet. Disse reglene krever at biler har myke soner foran for å redusere skadeomfanget ved påkjørsler. Cybertrucks unike design, der den ytre «huden» også fungerer som en del av den bærende strukturen, gjør det vanskelig å innfri disse kravene uten omfattende endringer.

Foto: Geir Gråbein Nordby

En hyllest til Cyberpunk-fansen

Så mens Tesla-fans i Europa utvilsomt vil strømme til Cyber Odyssey-arrangementene for å se denne unike Cyberpunk-bilen med egne øyne, vil de neppe noensinne få sjansen til å eie en selv. Kanskje blir Cybertruck for Europa det som DeLorean var for 80-tallet – et klenodium som aldri helt slo gjennom, men som likevel har en spesiell plass i hjertet til mange entusiaster.

Les også Tesla Cybertruck ruster Nye Cybertruck-eiere rapporterer at den umiddelbart begynte å få rustflekker.

Uansett utfall, og uansett hvordan det vil gå med salget, spår undertegnede at Cybertruck vil stå igjen i historiebøkene som et ikon – som enten tok Tesla-brandet til nye høyder, eller som fadesen selskapet helst vil glemme.

En ting er i hvert fall sikkert, og det er at den utsendte journalisten som fikk oppleve Cybertruck på nært hold, ikke vil glemme den med det første.

cybertruck infotainment
Den 18,5 tommer store skjermen gir er ikke til å unngå. Foto: Geir Gråbein Nordby

Cyber Odyssey i Norge

  • Oslo, Skøyen  4.-7. mai
  • Kristiansand  10.-13. mai
  • Stavanger  15.-18. mai
  • Bergen  22.-24. mai
  • Ålesund  27.-28. mai
  • Trondhem  31. mai-3. juni
  • Bodø  7.-8. juni
  • Tromsø  12.-13. juni

Mer info: tesla.com

cybertruck steeringwheel
Cybertruck er den første personbilen med «steer by wire». Foto: Geir Gråbein Nordby

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Scroll to Top