Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tesla Cybertruck er omsider levert til de første kundene

Etter fire år er Tesla endelig klar med de første cybertruckene. To millioner kunder står på ventelisten, men prisen for den billigste modellen har økt med 50 %.

Skrevet av / 01.12.23 - 14:20
Tesla Cybertruck er omsider levert til de første kundene

Tesla har endelig levert de første modellene av den elektriske pickupen Cybertruck til kundene. Leveringen av de første ferdigstilte Cybertruckene, som opprinnelig var annonsert til 2021, har vært rammet av forsinkelser, men på et arrangement hos Tesla i Austin, Texas, ble de første ferdigstilte bilene nå overlevert til et titalls kunder. Men de rundt to millioner menneskene som har reservert en Tesla Cybertruck, må ifølge Wedbush Securities-analytiker Dan Ives smøre seg med tålmodighet en stund til.

Cybertruck ble opprinnelig lansert i 2019, men siden den gang har den elektriske pickupen gjennomgått flere endringer både når det kommer til spesifikasjoner og ikke minst pris. Den opprinnelig annonserte prisen på 39 900 USD for den billigste bakhjulsdrevne modellen har nå økt med 50 % til 60 990 USD. Denne modellen, som ikke forventes å være tilgjengelig før i 2025, har en rekkevidde på 400 kilometer på en full lading.

Tesla Cybertruck
Cybertruck er nesten 5,7 meter lang, 2,4 meter bred, 1,8 meter høy og veier ca. 3 tonn. Den har plass til fem passasjerer og en lastekapasitet på 3400 liter (Foto: Tesla).

Hvis du er utålmodig, bør du heller velge en av de dyrere og mer avanserte modellene – for eksempel den firehjulsdrevne Cybertruck eller den toppmoderne tremotorers «Cyberbeast» til 99 900 USD – som forventes å være tilgjengelig allerede neste år. Spesielt Cyberbeast-modellen kan by på imponerende spesifikasjoner, inkludert tre motorer, akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 2,7 sekunder og en toppfart på 209 km/t. Rekkevidden er 515 kilometer, men med en såkalt «Range Extender» når den opp i over 700 kilometer.

Cybertruck er nesten 5,7 meter lang, 2,4 meter bred, 1,8 meter høy og veier ca. 3 tonn. Den har plass til fem passasjerer og en lastekapasitet på 3400 liter.

Les også Første Cybertrucken bygd I helgen rullet den første Tesla Cybertruck av produksjonsbåndet ved fabrikken Giga Texas

Innvendig ligner Cybertruck på Tesla Model S og er utstyrt med et infotainmentsystem med en stor 18,5-tommers skjerm foran og en mindre 9,4-tommers skjerm bak. Hurtiglading på opptil 250 kW gjør det mulig å lade 206 kilometer rekkevidde på bare 15 minutter.

Tesla Cybertruck
(Foto: Tesla)
Teslas norske nettside kan du be om å få motta oppdateringer om Cybertruck, men i skrivende stund er det ikke mulig å forhåndsbestille den blytunge elbilen. Det er også usikkert om dette noen gang vil bli tilfelle.
Den elektriske pickupen vil få store problemer med å bli typegodkjent i henhold til gjeldende EU-regelverk. Cybertruck er laget av rustfritt stål og oppfyller ikke retningslinjene som krever at deler av karosseriet skal beskytte fotgjengere.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top