Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Spionbilder av Tesla Model 2

Eller er det nok en fake?

Skrevet av / 24.02.23 - 10:34
Spionbilder av Tesla Model 2

Mens vi venter på at Tesla skal lansere sin kommende kompakte, billige elbil – Tesla Model 2, florerer det med spekulasjoner på nett. Hvor stor den blir, hva den skal koste, hva den skal hete. Det meste diskuteres, uten at noen egentlig vet hva, hvordan eller når bilen blir en realitet.

For ordens skyld, det vet ikke vi heller.

Noen av spekulasjonene er gode. Som navnet. Hittil har vi bare kalt den Model 2, men det er mer en arbeidstittel enn det reelle navnet. Et par av våre lesere har foreslått Model A, som slett ikke er det dummeste vi har hørt.

Det passer hvert fall med Elon Musks ønske om at Tesla skal bygge Sexy Cars, og brekker vi det ned til Teslas modellrekke, får vi S.3.X.Y C.A.R.S. De fleste ser at det mangler en modell i rekken, nettopp en Model A. Hvis noen lurer på hva S-en i CARS er for noe, så er det Model Semi, en elektrisk lastebil.

Tesla Model 2, eller?

Twitter: cyfoxcat

På Twitter dukket det denne uken opp et bilde av en kamuflert bil, som det spekuleres i om kan være et såkalt muldyr for Model 2. I bilsammenheng er et muldyr, en tidlig prototype hvor en ny bil, og dens nye drivlinje, er montert på et allerede eksisterende karosseri. Rett og slett for at ingen skal legge merke til den når den er ute å testkjører.

Men kamuflasjen avslører selvsagt at bilen man ser ikke er en ferdig produksjonsmodell, men en testbil bygget på et kjent karosseri.

Kikker man nøye på bildene til @cyfoxcat, ser man konturene av en Mazda CX-30, en kompakt SUV som kun leveres med forbrenningsmotorer. Mazdaen er ingen ny modell, så det ingen grunn til at den skal kamufleres. Men kikker man nøyere etter, kan man tydelig se at felgene er hentet fra Tesla Model Y, det samme er front- og baklykter, så hva skal man tro?

På Twitter er det flere som mener at alt er fake, at dette slett ikke er en Tesla, men en Photoshop-jobb. For eksempel kommenteres det at den har vanlige dørhåndtak, tanklokk på venstre side (de fleste japanske biler har det), og at flere av detaljene er påklistret.

Uansett, vi tror heller ikke dette er Model 2, eller hva den skal hete, og at dette er bare nok et eksempel på hvordan rykter på nett lever sitt eget liv, godt foret av mange som liker å spekulere uten å vite noe konkret.

Moralen er: Du skal ikke tro alt du leser på Twitter.

Tesla Model 2 rykker nærmere

Billig-Tesla kan sette rekkevidderekord.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

2 hendelser på “Spionbilder av Tesla Model 2”

  1. Sven Erik

    Ser en nøye er det ikke Tesla lykter disse er for klomsete så se siklig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top