TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Spionbilder av Tesla Model 2

Eller er det nok en fake?

forfatter
Publisert 24.02.23 - 10:34

Mens vi venter på at Tesla skal lansere sin kommende kompakte, billige elbil – Tesla Model 2, florerer det med spekulasjoner på nett. Hvor stor den blir, hva den skal koste, hva den skal hete. Det meste diskuteres, uten at noen egentlig vet hva, hvordan eller når bilen blir en realitet.

For ordens skyld, det vet ikke vi heller.

Noen av spekulasjonene er gode. Som navnet. Hittil har vi bare kalt den Model 2, men det er mer en arbeidstittel enn det reelle navnet. Et par av våre lesere har foreslått Model A, som slett ikke er det dummeste vi har hørt.

Det passer hvert fall med Elon Musks ønske om at Tesla skal bygge Sexy Cars, og brekker vi det ned til Teslas modellrekke, får vi S.3.X.Y C.A.R.S. De fleste ser at det mangler en modell i rekken, nettopp en Model A. Hvis noen lurer på hva S-en i CARS er for noe, så er det Model Semi, en elektrisk lastebil.

Tesla Model 2, eller?

Twitter: cyfoxcat

På Twitter dukket det denne uken opp et bilde av en kamuflert bil, som det spekuleres i om kan være et såkalt muldyr for Model 2. I bilsammenheng er et muldyr, en tidlig prototype hvor en ny bil, og dens nye drivlinje, er montert på et allerede eksisterende karosseri. Rett og slett for at ingen skal legge merke til den når den er ute å testkjører.

Men kamuflasjen avslører selvsagt at bilen man ser ikke er en ferdig produksjonsmodell, men en testbil bygget på et kjent karosseri.

Kikker man nøye på bildene til @cyfoxcat, ser man konturene av en Mazda CX-30, en kompakt SUV som kun leveres med forbrenningsmotorer. Mazdaen er ingen ny modell, så det ingen grunn til at den skal kamufleres. Men kikker man nøyere etter, kan man tydelig se at felgene er hentet fra Tesla Model Y, det samme er front- og baklykter, så hva skal man tro?

På Twitter er det flere som mener at alt er fake, at dette slett ikke er en Tesla, men en Photoshop-jobb. For eksempel kommenteres det at den har vanlige dørhåndtak, tanklokk på venstre side (de fleste japanske biler har det), og at flere av detaljene er påklistret.

Uansett, vi tror heller ikke dette er Model 2, eller hva den skal hete, og at dette er bare nok et eksempel på hvordan rykter på nett lever sitt eget liv, godt foret av mange som liker å spekulere uten å vite noe konkret.

Moralen er: Du skal ikke tro alt du leser på Twitter.

Tesla Model 2 rykker nærmere

Den neste Tesla-modellen blir enda billigere

Billig-Tesla kan sette rekkevidderekord.

2 kommentarer om “Spionbilder av Tesla Model 2”

  1. Ser en nøye er det ikke Tesla lykter disse er for klomsete så se siklig

    Svar

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Svensk Easee-forbud påvirker Norge Sverige forbyr Easee-ladere. Nå stanses salget blant flere i Norge.
lbpluss
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke kjøre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den raskeste eller mest utholdende el-SUV-en, men du verden for en komfort!
BMW bekrefter i5 Den elektriske 5-serien nærmer seg.
Porsche planlegger sportslig SUV Batterielektrisk SUV i 2027.
NIO ET5 - utfordrer Tesla Model 3 NIO ET5 har Tesla Model 3 som sin mest åpenbare konkurrent, og er den første bilen derfra under den beryktede momsgrensen.
Følg Lyd & Bilde