TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Sonus faber for Maserati MC20

12 høyttalere og 695 W skal overdøve 630 HK

forfatter
Publisert 10.09.20 - 15:54

En av fordelene med å velge en luksusbil, er muligheten for å hake av for et veldig fett anlegg. Som man kan gjøre med Burmester i Mercedes-Benz og Porsche, og Bowers & Wilkins i Volvo og BMW.

Da er høyttalerelementer og forsterkere hentet fra øverste hylle, og nennsomt tilpasset interiøret i bilen. Akkurat som Sonus faber har gjort i Maserati MC20.

Den råsterke toseteren med den nye Nettuno V6-eren på 630 bak seteryggene, skal dryle kjerra fra 0-100 km/t på under tre sekunder, og det stopper ikke før den når 325 km/t. Mens man lytter til Verdi eller Vasco Rossi, formoder jeg, på anlegget fra Sonus faber.

Anlegget som er spesialtilpasset MC20, er tunet av Paolo Tezzon, som er sjefsingeniør hos Sonus faber, og skal ha samme lydsignatur som Sonus fabers høyttalere for hjemmebruk.

Blant annet skal fase- og amplitude mellom diskant- og mellomtoneelementet være optimisert for å gi anlegget den samme klangen som Sonus faber har.

Anlegget har til sammen fem diskantelementer, drevet av hver sin 45 w klasse D forsterker, fem mellomtonelementer med 60 w effekt hver, og basselementer, også de med 60 w effekt hver. En DSP-krets sørger for balanse i regnskapet, og det skal være strømreserver nok her til å spille ganske høyt.

Noe som antakelig trengs, for Maseratiens 3-liters V6-er med doble turboer, spesielt i Corsa kjøremodus og 7500 o/m på klokka.

En heleeltrisk versjon kommer senere, i 2021 sier Maserati, med omtrent samme ytelse som bensinutgaven, og en estimert rekkevidde på 370 km.

New Maserati MC20 supercar-21 New Maserati MC20 supercar-16 New Maserati MC20 supercar-2
<
>
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volkswagen snart klar med ny ID.3 Får etterlengted oppgradering.
Dette landet planlegger forbud mot elbiler Årsaken er den truende energikrisen.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Følg Lyd & Bilde