Nyhet

Snart viser Xpeng G9 video i fart

Xpeng oppdaterer sine biler til å inkludere strømming av videotjenester, og Teams-møter. Den nye G9 kan dessuten gjøre alt under kjøring!

Skrevet av / 25.06.23 - 07:00
Snart viser Xpeng G9 video i fart

Det er takket være en avtale med Access og deres Twine4Car-tjeneste at Xpeng meget snart vil få langt flere apper i sine biler, inkludert flere for videostrømming.

Siden flere av Xpeng-bilene, deriblant den nye SUV-en G9 og den siste versjonen av sedanen P7, har lydanlegg med Dolby Atmos, vil de nye tjenestene forhåpentligvis passe som hånd i hanske.

Xpeng G9 screens
Xpeng G9 har to skjermer, hvor innholdet på passasjersiden er usynlig for sjåføren. Foto: Geir Gråbein Nordby

Se film i fart!

Å kunne strømme film- og TV-innhold i bil er ikke noe nytt, men det er likevel ikke veldig utbredt. Hvis man ser bort fra Tesla, som har både Disney, YouTube og Neflix i sine biler. Men det som nå er helt spesielt for Xpeng G9, er at den vil kunne vise slikt innhold mens kjøretøyet er i fart.

Les også Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".

Grunnen er at passasjeren har sin egen skjerm, som er blanket ut for sjåføren. Altså sjåføren ser bare en svart skjerm når hen ser over til passasjersiden. Dermed kan passasjeren på helt lovlig vis nyte de siste filmene og TV-seriene, uten å forstyrre sjåføren. Vel, bortsett fra lyden, da.

Dolby Atmos og mange høyttalere. Illustrasjon: Xpeng

Anlegget i Xpeng G9

Vi snakker 18 høyttalerelementer rundt omkring i kupeen, 2250 watt total forsterkerkraft, og dessuten “5D-lyd”. Dette innebærer blant annet at setenes massasjesystem kan vibrere i takt med lydeffekter på musikk og film. Samtidig kan aircondition-systemet blåse vind i ansiktet ditt under intensive scener. For eksempel i en berg-og-dalbane-simulator, som skal bli enda mer realistisk i Xpeng G9.

Vi vil likevel tro at dette kun fungerer dersom materialet du ser på er kodet med metadata som 5D-anlegget kan tolke, og at du ikke vil få denne opplevelsen med en hvilken som helst episode på Disney Plus eller Apple TV. Det gjenstår å se.

Det journalisten kan si noe om, er lyden på anlegget. Jeg fikk nemlig prøvekjøre G9 tidligere i våres, og jeg må si lyden fra anlegget var både klar og kraftig. Ikke fullt så muskuløst som i en Tesla Model Y, kanskje, men renere og bedre.

Xpeng G9 rear angle
Xpeng G9 er en godt voksen famile-SUV. Foto: Geir Gråbein Nordby

Alle Xpeng-biler får tjenestene

En viktig del av oppdateringen er at den også vil bli tilgjengelig for eksisterende Xpeng-eiere, gjennom en OTA oppgradering. Alle som har en Xpeng P7 (og vi tror også G3) kan oppdatere til den nye plattformen.

«Navigasjon, in-car-entertainment og sømløs teknologi er en viktig del av luksusfølelsen i moderne biler. Derfor er vi stolte av å gi bilene våre et løft her som øker luksusfølelsen betraktelig,» forteller norgessjef Claes Persson i Xpeng.

Twine4Car-enhanced
Foto: Twine4Car

Tilgjengelige apper

Foreløpig savner vi Netflix i Twine4Car, men veldig mye annet stas er på menyen:

  • YouTube
  • Disney Plus
  • Prime Video
  • Apple TV
  • Apple Music
  • Teams
  • Instagram Player
  • Audible
  • Game Center

Flere bruker det

Nå er ikke Xpeng blant de første til å ta i bruk Twine4Car, som allerede sitter i biler fra Jaguar, Land Rover og Mercedes-Benz. Men så vidt vi vet vil Xpeng G9 være først ut til å kunne vise video mens bilen kjører.

Twine4Car i Xpeng: Tilgjengelighet

Xpeng-bilene vil få Twine4Car i en kommende oppdatering. Vi har ikke fått nøyaktig tidspunkt ennå, men i løpet av sommeren er hva vi har hørt. Vi gleder oss til å teste!

Mer info: heyxpeng.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top