Nyhet

Snart på norske veier: Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche åpner nå for reservasjon av Taycan Cross Turismo i Norge, med levering i 2021.

Skrevet av / 17.12.20 - 11:46
Snart på norske veier: Porsche Taycan Cross Turismo

Porsches første elbil har vært en suksess her hjemme, med over 1000 solgte biler så langt. Neste år kommer crossover-versjonen Taycan Cross Turismo, med høyere bakkeklaring og større bagasjerom: Den er basert på den tidligere viste konseptbilen Mission E Cross Turismo, med kraftige elmotorer og drift på alle fire hjul.

Produksjonsmodellen av Cross Turismo er ennå ikke avduket, men Porsche åpner nå for å forhåndsreservere den nye Taycan-modellen, med forventet levering sommeren 2021. Nøyaktig hvilke versjoner, motoriseringer og utstyrspakker man kan velge mellom er ikke klart enda, men det er naturlig å tenke at den kommer i 4S og Turbo/Turbo S versjon.

Porsche Taycan Cross Turismo kommer i 2021. Her vises konseptbilen Mission E Cross Turismo. (Foto: Porsche)

Bose eller Burmester?

Interiøret i Cross Turismo vil i følge Porsche være basert på sedanversjonen av Taycan. Dermed blir det trolig også fritt frem for å spekke bilen med Bose eller Burmester-anlegg! Vi har testet begge lydsystemene, og regner Taycan som en av de mest vellydende bilene på fire hjul, i tillegg til å være blant de råeste rent kjøremessig.

Lydsystemet fra Burmester inneholder hele 21 høyttalere og 1455 watt forsterkerkraft. (Foto: Porsche AG)

Produksjonsmodellen av Taycan Cross Turismo vil bli presentert i løpet av første halvdel av 2021. På samme tidspunkt vil det åpnes for bestilling, og utlevering av de første bilene forventes å starte sommeren 2021.

Interesserte Porsche-kunder kan velge å forhåndsreservere Taycan Cross Turismo allerede nå, mot et refunderbart innskudd på 20.000 kroner. Mer info hos Porsche Norge.

Sjekk ut videoen fra da vi testet Taycan Turbo med Burmester-anlegg:

Les også Porsche Taycan: Elektrosjokk-artet lydopplevelse Porsches nye super-elbil kan leveres med premium lydanlegg fra Bose eller Burmester. Vi har testet begge!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top