Nyhet

Snart kan du kjøpe Harley-elsykkel her til lands

Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
forfatter

Den første motorsykkelen fra legendariske Harley-Davidson så angivelig dagens lys helt tilbake i 1903 under navnet Model One. Da var det snakk om en prototype som kunne kjøre 56 kilometer i timen. Motorsykkelen ble serieprodusert i perioden 1905-1906 og hadde da klasisk sykkelsete og brede, hvite dekk.

Og det er nettopp dette über-klassiske designet som har vært inspirasjonskilden for Serial 1, Harley-Davidsons nye elsykkel til voksne, som Harley presenterte i fjor høst. Både de hvite dekkene, det karakteristiske setet og svart stål minner om det amerikanske selskapets første modell.

(Foto: Serial 1)

Elsyklene har vært ute på det amerikanske markedet i noen måneder. Men nå er de på vei til det europeiske markedet. Så hvis du allerede har hørt om Serial 1-syklene og vurdert å skaffe deg en av dem, så er det nå håp for deg.

Serial 1-syklene blir nå nemlig tilgjengelige på det europeiske markedet. Man vil kunne kjøpe Serial 1 hos sin lokale Harley-Davidson-forhandlinger i de forskjellige europeiske landene, herunder også Norge. Det skriver electrive.com.

(Foto: Serial 1)

«Det dynamiske, hurtigvoksende elsykkelmarkedet er starten på en global mobilitetsrevolusjon. Ved å tilby Serial 1-elsykler hos forhandlere i hele Europa kan Harley-Davidson spille en viktig rolle i denne mobilitetsrevolusjonen,» sier Aaron Frank, som er branddirektør for Serial 1.

Tesla på to hjul Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

Modeller og priser

Serial 1 fås i fire forskjellige variasjoner. De er alle laget for bytrafikk og har alle fire sentermotorer fra tyske Brose. Ytelsen spenner seg fra inngangsmodellen MOSH/CTY med et batteri på 529 Wh og en rekkevidde på 56 til 168 kilometer til RUSH/CTY pedelec med et batteri på 706 Wh og en rekkevidde på 56 til 185 kilometer.

(Foto: Serial 1)

Prisene begynner på EUR 3.499 for den billigste modellen, MOSH/CTY.

RUSH/CTY STEP-THRU koster fra EUR 4.599, mens den dyreste RUSH/CTY kan kjøpes for EUR 4.699. Topphastigheten på alle modellene er 25 km/t.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.