Snart kommer Skoda Enyaq iV Sportline

Senket understell og opptil 21-tommers felger. Kommer endelig også Canton lydanlegg?
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du kunne tenke deg den elektriske familie-SUV-en Skoda Enyaq iV, men synes den ser litt traust ut, så har vi gode nyheter: Sportline-versjonen er på vei!

Utvendig er bilen senket med et lavere sportsunderstell, og du kan velge mellom 20- eller 21-tommers felger. Bilen får sideskjørt lakkert i bilens farge, en diffusor integrert i den bakre støtfangere, og LED-Matrix-lys som standard.

På innsiden finner vi sportsseter med integrert hodestøtte, og dessuten et mer sporty ratt med tre eiker. Dette kan også velges som tilleggsutstyr på standardutgaven av Enyaq iV. I tillegg er Sportline-utgaven tilgjengelig med svarte sete- og taktrekk, med dashbord trukket i svart kunstskinn med grå kontrastsømmer og detaljer med karbonutseende.

Sportline kommer med tre ulike drivlinjer: Enyaq iV 60 med 132 kW (180 hk) og et batteri på 58 kWh (netto), som gir en rekkevidde på «mer enn 400 km» (WLTP). Enyaq iV 80 med 180 kW (204 hk) har et batteri på 77 kWh (netto), og får med den en rekkevidde på «inntil 520 km».

Annonse

Det største batteriet brukes også i Enyaq iV Sportline 80X. Her gir to elektriske motorer firehjulsdrift. Samlet ytelse er 195 kW (265 hk), med 425 Nm som maksimalt dreiemoment. Denne utgaven får en rekkevidde på opptil 500 km (WLTP).

Vi loves «utmerkede dynamiske egenskaper med maksimalt dreiemoment med en gang du trykker på gasspedalen». Noe man bør merke ekstra godt i Sportline, med sitt sportsunderstell som er senket 15 mm foran og 10 mm bak.

Får vi Canton-anlegg nå?

Da vi først hørte om Skoda Enyaq, så skulle den få Canton lydanlegg som tilvalg. Dette uteble da bilen endelig kunne bestilles. Da vi spurte importøren hva som skjedde, ble vi lovet at Canton ville komme som tilvalg ved et senere tidspunkt. Med en ekstra høyttaler i forhold til Skoda Sound System, som er det beste lydanlegget du kan velge på nåværende tidspunkt.

Annonse

Det står ingenting om lydanlegget i pressemeldingen om den nye Sportline-utgaven, men vi har ennå ikke gitt opp håpet om at dette vil realiseres. Vi får se.

Når det åpner for salg av ENYAQ iV SPORTLINE for det norske markedet blir klart i løpet av våren.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.