TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Rolls-Royce Spectre i garasjen fra 2023

Men gjett hvor den elektriske drivlinjen kommer fra.

forfatter
Publisert 01.10.21 - 09:00

De færreste blir overrasket over å lese at også Rolls-Royce skal bli elektriske. Ikke ennå, men det er heller ikke lenge til. Spectre sier de at den skal hete, og den skal komme i før utgangen av 2023, og Rolls-Royce -sjefen Torsten Muller-Ötvös lover at den skal bli  stillere, raskere og mer raffinert enn noen Rolls før den.

Bilen på bildene er forresten ikke renderinger, men den ekte varen. De betyr ikke at den blir kliss lik bilen noen få kan kjøpe i 2023, men Muller-Ötvös sier at prosjektet er godt i gang og testingen av den kommende elbilen allerede har rundet 2,5 milloner kilometer på få måneder.

Spectre henter trolig deler til drivlinjen hos morselskapet i München, og det betyr at den blir basert på BMWs batterielektriske CLAR-plattform som den kommende BMW i7 ryktes å få, og som brukes av BMW iX allerede.

Det betyr at elmotorer og hjuloppheng allerede er velprøvd, og i kombinasjon med en batteripakke rundt 100 kWt, kan man regne med en rask bil som trolig får en rekkevidde i overkant av 50 mil.

Designet minner mye om todørs coupeen Rolls-Royce Wraith, men det ryktes også at man vurderer en elektrisk Cullinan, også den basert på en elektrisk drivlinje fra BMW. Men denne kommer først.

2023? Da rekker du å rydde i garasjen.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Første sniktitt på ny konseptbil fra Mini Mini Concept Aceman konseptbil vil gi et førstehåndsinntrykk av det fremtidige designspråket til Mini.
Sjekk Fords automatiske «laderobot» Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend