Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Rolls-Royce Spectre i garasjen fra 2023

Men gjett hvor den elektriske drivlinjen kommer fra.

Skrevet av / 01.10.21 - 09:00
Rolls-Royce Spectre i garasjen fra 2023

De færreste blir overrasket over å lese at også Rolls-Royce skal bli elektriske. Ikke ennå, men det er heller ikke lenge til. Spectre sier de at den skal hete, og den skal komme i før utgangen av 2023, og Rolls-Royce -sjefen Torsten Muller-Ötvös lover at den skal bli  stillere, raskere og mer raffinert enn noen Rolls før den.

Bilen på bildene er forresten ikke renderinger, men den ekte varen. De betyr ikke at den blir kliss lik bilen noen få kan kjøpe i 2023, men Muller-Ötvös sier at prosjektet er godt i gang og testingen av den kommende elbilen allerede har rundet 2,5 milloner kilometer på få måneder.

Spectre henter trolig deler til drivlinjen hos morselskapet i München, og det betyr at den blir basert på BMWs batterielektriske CLAR-plattform som den kommende BMW i7 ryktes å få, og som brukes av BMW iX allerede.

Det betyr at elmotorer og hjuloppheng allerede er velprøvd, og i kombinasjon med en batteripakke rundt 100 kWt, kan man regne med en rask bil som trolig får en rekkevidde i overkant av 50 mil.

Designet minner mye om todørs coupeen Rolls-Royce Wraith, men det ryktes også at man vurderer en elektrisk Cullinan, også den basert på en elektrisk drivlinje fra BMW. Men denne kommer først.

2023? Da rekker du å rydde i garasjen.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top