Nyhet

Renault 4 EV

Renault 4 EV går fra konsept til realitet.
forfatter

Egentlig hadde vi ikke noe tro på denne. Konseptbiler har det nemlig med å forbli akkurat det, og om de omsettes til en realitet, er ofte resultatet noe som er langt fra konseptet.

Men rykter vi ha det til at Renault planlegger å gå videre med en elektrisk Renault 4, i tillegg til den allerede annonserte Renault 5 EV.

Gjør comeback som elbil Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.

Fireren skal være basert på den samme CMF-B-plattformen som femmeren, trolig bli lansert etter den i 2024 eøøer 2025 og passe inn i Renaults strategi om å tilby elbiler i prissjiktet mellom 20.000 og 30.000 Euro, ifølge Automotive News.

Bildene av konsetptbilen viser en elbil som er veldig nært opp til originalen utseendemessig, og den vil bli svært kompakt til femdørs å være, men det er usikkert om den vil bli tilgjengelig i flere karosserivarianter. Slik originalen var.

Bildene, eller renderingene til David Obendorfer, viser i allefall en firer som er tett opp til originalen fra 1961.

Som forøvrig, solgte i 8 millioner eksemplarer (!) før produksjonen stoppet i 1992.

Fireren og femmeren er en den av Renaulution-strategien, og det spekuleres også i en crossovervariant av fireren, men om ‘brødbilen’ blir en realitet igjen, er vel tvilsomt.

Renault 4 EV Crossover

Hvis elektrifiseringen av bilparken skal lykkes i stor skala, trenger market små biler med anstendig rekkevidde, og Renault har allerede bevist at de kan med Renault Zoe, som har en oppgitt rekkevidde på 38 mil.

For orden skyld, legger vi ved en tysk annonse for Renault 4, for å friske opp minnet til de som har glemt hvordan originalen så ut.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.