TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Renault 4 EV

Renault 4 EV går fra konsept til realitet.

forfatter
Publisert 22.04.21 - 15:00

Egentlig hadde vi ikke noe tro på denne. Konseptbiler har det nemlig med å forbli akkurat det, og om de omsettes til en realitet, er ofte resultatet noe som er langt fra konseptet.

Men rykter vi ha det til at Renault planlegger å gå videre med en elektrisk Renault 4, i tillegg til den allerede annonserte Renault 5 EV.

Les også Gjør comeback som elbil Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.

Fireren skal være basert på den samme CMF-B-plattformen som femmeren, trolig bli lansert etter den i 2024 eøøer 2025 og passe inn i Renaults strategi om å tilby elbiler i prissjiktet mellom 20.000 og 30.000 Euro, ifølge Automotive News.

Bildene av konsetptbilen viser en elbil som er veldig nært opp til originalen utseendemessig, og den vil bli svært kompakt til femdørs å være, men det er usikkert om den vil bli tilgjengelig i flere karosserivarianter. Slik originalen var.

Bildene, eller renderingene til David Obendorfer, viser i allefall en firer som er tett opp til originalen fra 1961.

Som forøvrig, solgte i 8 millioner eksemplarer (!) før produksjonen stoppet i 1992.

Fireren og femmeren er en den av Renaulution-strategien, og det spekuleres også i en crossovervariant av fireren, men om ‘brødbilen’ blir en realitet igjen, er vel tvilsomt.

Renault 4 EV Crossover

Hvis elektrifiseringen av bilparken skal lykkes i stor skala, trenger market små biler med anstendig rekkevidde, og Renault har allerede bevist at de kan med Renault Zoe, som har en oppgitt rekkevidde på 38 mil.

For orden skyld, legger vi ved en tysk annonse for Renault 4, for å friske opp minnet til de som har glemt hvordan originalen så ut.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde