TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Renault 5 EV

Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.

forfatter
Publisert 15.01.21 - 10:19

Le Car kalte de den i USA, landet som ikke akkurat er kjent for småbiler. Likevel var den relativt populær i landet som måler tankvolumet i gallons.

Men Renault 5 var egentlig mer hjemme i smågater i Paris, hvor den stutte småbilen med en 800 ccm motor under panseret, var lett å sette fra seg.

Produksjonen av den populære femmeren startet i 1972, og sluttet i 1996 etter 23 millioner biler, hvor den aller heftigste var den midtmotoriserte turbo-utgaven som i racingutgaven endte på ganske ville 380 hk.

I går kveld gjenopplivet Renault femmeren, som helektrisk småbil, men foreløpig viser bildene bare konseptbilen, for Renault mener at den gule femmeren vi ser på bildene, ikke er helt ferdig.

Renault-sjefen Luca De Meo, sier likevel at de har planer å å få den i produksjon, innen 2025. Under det gule skallet skal Renault bruke drivlinjen fra Renault Zoe, med en 50 kWt batteripakke, og opptil 136 hk.

Den elektriske femmeren er en firedørs/femdørs småbil, og vil trolig bli erstatteren til Zoe som etter planen skal ut av produksjon i 2024.

Renault 5 EV er ikke den eneste elbilen fra Renault som kommer relativt snart. Det planlegges sju nye elbiler femmeren inkludert, innen 2025, og Luca De Meo utelukker ikke en Renault 4 EV i følge Autocar UK.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde