Nyhet

Renault 5 EV

Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
forfatter

Le Car kalte de den i USA, landet som ikke akkurat er kjent for småbiler. Likevel var den relativt populær i landet som måler tankvolumet i gallons.

Men Renault 5 var egentlig mer hjemme i smågater i Paris, hvor den stutte småbilen med en 800 ccm motor under panseret, var lett å sette fra seg.

Produksjonen av den populære femmeren startet i 1972, og sluttet i 1996 etter 23 millioner biler, hvor den aller heftigste var den midtmotoriserte turbo-utgaven som i racingutgaven endte på ganske ville 380 hk.

I går kveld gjenopplivet Renault femmeren, som helektrisk småbil, men foreløpig viser bildene bare konseptbilen, for Renault mener at den gule femmeren vi ser på bildene, ikke er helt ferdig.

Renault-sjefen Luca De Meo, sier likevel at de har planer å å få den i produksjon, innen 2025. Under det gule skallet skal Renault bruke drivlinjen fra Renault Zoe, med en 50 kWt batteripakke, og opptil 136 hk.

Den elektriske femmeren er en firedørs/femdørs småbil, og vil trolig bli erstatteren til Zoe som etter planen skal ut av produksjon i 2024.

Renault 5 EV er ikke den eneste elbilen fra Renault som kommer relativt snart. Det planlegges sju nye elbiler femmeren inkludert, innen 2025, og Luca De Meo utelukker ikke en Renault 4 EV i følge Autocar UK.

 

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.