TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Opel Astra Sports Tourer Electric snart på vei

Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.

forfatter
Publisert 01.12.22 - 08:59

Den hybride utgaven av Opel Astra har knapt vært en suksess. Men den kommende Opel Astra Sports Tourer Electric og Astra Electric, har alt som skal til for å bli en suksess. De to modellene lanseres i helelektrisk utgave for første gang, og får en rekkevidde opptil 416 km.

Det holder i massevis for de fleste, som trolig vil se minst like mye på de andre egenskapene før de velger bil.

Opel Astra Sports Tourer Electric

Begge utgavene har et 54 kWh litium-ion-batter med 102 battericeller fordelt på 17 moduler. Det skal gi en Astra Electric en rekkevidde på opptil 416 kilometer – etter WLTP, og stasjonsvognen 413 km. Opel oppgir forbruket til optimistiske 12,7 kWh per 100 kilometer, om det er reellt gjenstå å se.

Det er imidlertid hevet over tvil at særlig Opel Astra Sports TourerOpel Astra Sports Tourer kan bli en aldri så liten hit blant de som trenger en elbil med plass. Opel oppgir bagasjevolumet til sjenerøse 516 liter, eller 1553 liter når baksetene legges ned.

Astra Electric

Den helelelektriske drivlinjen kjenner vi fra andre elbiler i Stellantis-konsernet, som Opel er en del av. Her trekker elmotoren på 115 kW (156 hk) og 270 Nm moment på forhjulene, og Astra Electric har en toppfart på 170 km/t, og tre kjøremoduser: Eco, Normal og Sport.

Astra Electric

Innvendig er informasjonen fordelt på to skjermer, og et head-up-display på frontruten, I motsetning til Volkswagen, har Opel beholdt fysiske knapper til viktige deler av betjeningen. Bilene får også norsk stemmegjenkjenning sånn at man kan gi bilen kommandoer og endre innstillingene uten å fikle med skjermene når man kjører.

Den nye Astra Electric blir blant annet levert med blendingsfrie Intelli-Lux LED Pixel-lys med 168 LED-elementer, og bilene vises i begynnelsen av 2023.

Astra Electric. Alle foto: Opel

Opel Manta GSe ElektroMOD

80-talls-ikonet blir elbil

Denne kan man bare håpe på at de setter i serieproduksjon.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Svensk elbil-messe kommer til Norge Den svenske elbilmessen eCarExpo kommer neste år til Norge og Oslo.
Kan gjøres om til pickup Rendyrket tøffing for en aktiv livsstil.
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Følg Lyd & Bilde