Nyhet

Opel Manta GSe ElektroMOD

Denne kan man bare håpe på at de setter i serieproduksjon.
forfatter

Mange vet neppe at Opel var veldig tidlig ute med elektrifisering. De puttet batterier i Kadetten på 60-tallet, gjentok det med den nydelige GT på 70-tallet, og nå lager de både Corsa og den nye Mokka som elektrisk bil.

Nei, vi har ikke glemt den Chevrolet Volt-baserte elbilen, men den var ikke først.

Nå viser de hva de har tenkt dersom de skal elektrifisere 80-talls-ikonet Opel Manta.

Opprinnelig var Manta A lansert i 1970 som en coupé-utgave av Ascona A, men det var først på 80-tallet at populariteten virkelig tok av. Da produksjonen stanset i 1988, hadde Opel produsert 557.883 biler.

Opel Manta A, designet av George Gallion, en av Opels peneste biler etter vår mening. Designet er inspirert etter djevelrokken som også ga den et navn.

Manta B kom i to karosseriversjoner – todørs og tredørs kombi, og med opptil 144 hk fra en 2,4-liters bensinmotor. Relativt mye på den tiden. Husk at VW Golf GTI opprinnelig hadde 110 hk.

Men nå har Opel laget en såkalt restomod av Manta, som de har elektrifisert og kalt Manta GSe ElektroMOD, bare for gøy egentlig. Den kommer trolig ikke i produksjon hvert fall ikke den denne formen. Selv om den har fått mange av designelementene fra Mokka-e, som er blitt en riktig vellykket elbil.

Man kan håpe at el-prosjektet blir en realitet, dagens ungdom har også godt av å drømme om bil.

*Fun fact: Manta hadde også en rolle i den tyske actionkomedien Manta Manta fra 1991, regissert av Wolfgang Büld, hvor eieren av en Opel Manta prøver å hindre en fyr med Ferrari i å rappe dama hans.

Opel Mokka og Manta A

 

 

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.