Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nordens største elbilmesse, eCarExpo, kommer til Norge

Den svenske elbilmessen eCarExpo kommer neste år til Norge og Oslo.

Skrevet av / 02.02.23 - 11:22
Nordens største elbilmesse, eCarExpo, kommer til Norge

Norge er kanskje et foregangsland når det kommer til elbiler, men en av de største messene i Norden – eCarExpo – har hittil vært holdt i Sverige. Årets messe går av stabelen i Stockholm denne helgen, men neste år kommer den også til Norge og Oslo.

– Norge er et av verdens mest modne elbilmarkeder, og er dermed et veldig naturlig neste stoppested for messen, sier Gunnar Dackevall, daglig leder i arrangøren eLife Nordic.

Nordens største nybilmesse

eCarExpo har siden etableringen i 2016 gått fra å være en nisjemesse for et smalt segment, til å bli Nordens største nybilmesse. Den har hittil vært arrangert i  i Stockholm, Gøteborg og København, og i 2024 utvides den til Norge og Finland.

– I Norge er 80 prosent av nybilsalget elbiler, men totalt er fortsatt fem av seks biler i trafikken fossilbiler. Det er med andre ord stort potensiale i markedet, og vi ser et stort behov for en arena der potensielle kjøpere kan få innblikk i det brede utvalget av elbiler på ett sted, sier Dackevall.

eCarExpo Oslo vil arrangeres i NOVA Spektrum i Lillestrøm, den 9. til 11. februar 2024, en uke etter at messen avholdes i Stockholm på Friends Arena. Arrangørene lover både Norges største utstilling av elbiler, en rekke nybillanseringer og mulighet for å prøvekjøre sin neste elbil.

– Ved å ha messene så tett på hverandre kan de internasjonale utstillerne bevege seg rett videre fra den ene messen til den andre. Det sparer dem for både tid og penger. Det gjør det igjen også mer interessant for dem å delta både med lanseringer og konseptbiler, noe som det tradisjonelt sett kun er et fåtall av på andre messer, avslutter Dackevall.

Dackevall lover også at man i likhet med tidligere messer vil få oppleve helt unike foredragsholdere når messen kommer til Norge. Eksempelvis er Henrik Fisker trekkplaster under årets messe i Stockholm.

Les også Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Les også Her er Afeela, den nye elbilen fra Sony og Honda! De to japanske gigantene har slått hodene sammen, og viser spennende nytt elbilkonsept på CES.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Scroll to Top