Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nissan har passert 1 million elbiler

Nok en produsent kan smykke seg med å ha solgt elbiler i milliontall.

Skrevet av / 25.07.23 - 11:53
Nissan har passert 1 million elbiler

Nissan kan i dag rapportere at de har passert minepælen på 1 million elbiler på verdensbasis. Hittil er det – så vidt vi kan komme på – bare Tesla, BYD og de samlede bilmerkene til Volkswagen Group som kan si det samme.

Nå skal det sies at Tesla gjorde samme bragd allerede i mars 2020, og i 2022 alene solgte de over 1,3 millioner elbiler. I dag ruller over 4 millioner Teslaer på veiene rundt i verden, så det skal litt til å ta dem igjen.

Les også Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.

Nissan Leaf leder vei

Ikke overraskende er det Leaf som står for brorparten av Nissan-salget. Siden lanseringen i desember 2010 har Nissan Leaf solgt over 650.000 enheter over hele verden, og over 77.000 av disse har funnet veien til Norge.

nissan leaf
Foto: Nissan

Leaf har med andre ord noen år på baken, med sin nyeste facelift så langt tilbake som i 2018. Vi mente da også at det var i 2018 den hørte hjemme, da vi testet 2021-utgaven.

Ariya tar stafettpinnen

I 2022 startet salget av den mellomstore SUV-en Nissan Ariya. Med Nissans nyeste designspråk og teknologier, som e-4ORCE firehjulskontroll og ProPILOT 2.0 førerstøtte.

Og Ariya falt mye mer i smak hos anmelderen:

Les også Endelig testet: Ariya innfrir på det meste Med Ariya endelig på markedet, kan Nissan fint pensjonere Leaf for godt. Dette er for mange den aller mest fornuftige bilen.

Verden kjøper elektrisk

Elbilene tar stadig større markedsandeler i forhold til de fossile dinosaurene. Selv om det ikke går like raskt på verdensbasis som her til lands, regner man med at andelen elbiler i Europa, USA og Kina vil stige til 60 prosent innen 2030.

Les pressemeldingen fra Nissan her

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top