TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

NIO ES8 til Norge i september

Kinesiske NIO kommer til Europa, og Norge er først ut.

forfatter
Publisert 10.05.21 - 12:00

De færreste utenfor Kina har hørt om NIO. I hjemlandet har de allerede høstet anerkjennelse for kvaliteten på sine elbiler, og nå starter eksporten av to modeller, som kommer til Norge først.

I følge NIO er Norge det naturlige stedet å etablere et salgsapparat, fordi det er nettopp her det finnes et modent marked med godt utbygget infrastruktur for elbiler.

I forrige uke avslørte de planen for et NIO House på Karl Johans gate i Oslo, og et salgs- og servicesenter som skal åpne allerede i september. Da vil man kunne sitte i den nye el-SUVen ES8.

Som er en seks- eller sjuseters SUV med opptil 500 km rekkevidde, som man kan bytte batterier på.

NIO har allerede bygget en infrastruktur i Kina, hvor man kjører innom og bytter batteri på tre minutter, og den samme infrastrukturen kommer også til Norge.

https://youtu.be/oTXptUuKGrc

Planen er å etablere stasjoner for batteribytte langs innfartsveiene til Oslo, slik at man slipper å stå i 40 minutter for å lade, man bytter batteriet istedet. Dersom det passer bedre å lade, kan man kjøre til en av NIOs kommende ladestasjoner, som vil få opptil 180 kW hurtiglading.

NIO planlegger å etablere seg i Trondheim, Bergen og Stavanger i 2022, og kundene skal kunne booke service i NIO-appen, og tilbyr å hente og levere, men de kan også sende mobile teknikere hjem til deg.

NIO ET7 med 1000 km rekkevidde

I tillegg til den store ES8, som gjør 0-100 på 4,9 sekunder og kan trekke henger opptil 1500 kg, som man kan bestille fra høsten av, kommer også ET7 som ble vist i januar.

Det er en firedørs sedan på størrelse med Tesla Model S, men med opptil 1000 km rekkevidde, dog etter NEDC-normen.

Den kan leveres med et 150 kWt batteri, og når 100 km/t på 3,9 sekunder, og bilen kan leveres fra første kvartal 2022.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde