Nyhet

NIO ES8 til Norge i september

Kinesiske NIO kommer til Europa, og Norge er først ut.

Skrevet av / 10.05.21 - 12:00
NIO ES8 til Norge i september

De færreste utenfor Kina har hørt om NIO. I hjemlandet har de allerede høstet anerkjennelse for kvaliteten på sine elbiler, og nå starter eksporten av to modeller, som kommer til Norge først.

I følge NIO er Norge det naturlige stedet å etablere et salgsapparat, fordi det er nettopp her det finnes et modent marked med godt utbygget infrastruktur for elbiler.

I forrige uke avslørte de planen for et NIO House på Karl Johans gate i Oslo, og et salgs- og servicesenter som skal åpne allerede i september. Da vil man kunne sitte i den nye el-SUVen ES8.

Som er en seks- eller sjuseters SUV med opptil 500 km rekkevidde, som man kan bytte batterier på.

NIO har allerede bygget en infrastruktur i Kina, hvor man kjører innom og bytter batteri på tre minutter, og den samme infrastrukturen kommer også til Norge.

Planen er å etablere stasjoner for batteribytte langs innfartsveiene til Oslo, slik at man slipper å stå i 40 minutter for å lade, man bytter batteriet istedet. Dersom det passer bedre å lade, kan man kjøre til en av NIOs kommende ladestasjoner, som vil få opptil 180 kW hurtiglading.

NIO planlegger å etablere seg i Trondheim, Bergen og Stavanger i 2022, og kundene skal kunne booke service i NIO-appen, og tilbyr å hente og levere, men de kan også sende mobile teknikere hjem til deg.

NIO ET7 med 1000 km rekkevidde

I tillegg til den store ES8, som gjør 0-100 på 4,9 sekunder og kan trekke henger opptil 1500 kg, som man kan bestille fra høsten av, kommer også ET7 som ble vist i januar.

Det er en firedørs sedan på størrelse med Tesla Model S, men med opptil 1000 km rekkevidde, dog etter NEDC-normen.

Den kan leveres med et 150 kWt batteri, og når 100 km/t på 3,9 sekunder, og bilen kan leveres fra første kvartal 2022.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top