Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

NIO åpner enda en batteribyttestasjon

Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.

Skrevet av / 08.08.22 - 15:25
NIO åpner enda en batteribyttestasjon

Vestby er stedet for Norges største outletsenter, Oslo Fashion Outlet. Det er rett ved siden av dette at NIO har valgt å plassere sin neste batteribyttestasjon, som de selv kaller Power Swap-stasjoner.

NIO er nemlig alene om å tilby leasing av batteripakken til sine elbiler, slik at du ikke selv trenger å eie batteriet – men abonnerer på det i stedet. Dermed kan du enkelt bytte til høyere kapasitet om du trenger det i fremtiden – eller lavere, om du finner ut at behovet ditt for rekkevidde faktisk er mindre enn du først trodde.

Når man abonnerer på batteri, får du automatisk være med i NIOs batteribytteprogram. Da kan du kjøre bilen inn i en spesiell stasjon, gå og hente deg en kopp kaffe, mens maskinen bytter ditt utladede batteri til et oppladet et, i løpet av tre minutter! Dett er omtrent like raskt som å fylle en vanlig bensintank.

NIO Power Swap batteribytte
Bytter batteri på 3 minutter. Foto: NIO

Fra før har NIO én byttestasjon, den står på Lier, og har i følge NIO utført over 1000 batteribytter så langt. Den 15. august åpner en til, ved siden av nevnte Oslo Fashion Outlet i Vestby. Denne blir i følge NIO bindeleddet mellom Oslo og Gøteborg. Flere stasjoner planlegges rundt i Europa innen kort tid, uten at vi har fått spesifisert noen tidshorisont.

20 Power Swap-stasjoner innen 2022?

Tilbake i januar, lanserte NIO planer om å ha tjue Power Swap-stasjoner operative rundt i Norge innen utgangen av året. Vi vil tro denne planen har blitt noe forsinket, med tanke på at vi altså har fått to stasjoner så langt.

NIO Power Swap 3
Foto: NIO

Inviterer til å prøve batteribytte

NIO inviterer alle som er nysgjerrige til å komme innom stasjonen mellom 15 og 20. august for å prøvekjøre den store SUV-en NIO ES8 og teste batteribyttestasjonen, så hvis du er nysgjerrig på hvordan dette fungerer vil du snart få muligheten til å teste teknologien selv.

NIO ES8 er så langt den eneste bilmodellen som tilbys her til ands. Vår test kan du lese her. Etterhvert kommer også den mindre SUV-en ES7, og sedanene ET5 og ET7.

Mer info: nio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Mislykket robottaxi-tyveri i Los Angeles

Smart #3 er en lekkerbisken

Her er Peugeots viktigste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

- Apple Car er skrotet

0
Scroll to Top