TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

NIO åpner enda en batteribyttestasjon

Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.

forfatter
Publisert 08.08.22 - 15:25

Vestby er stedet for Norges største outletsenter, Oslo Fashion Outlet. Det er rett ved siden av dette at NIO har valgt å plassere sin neste batteribyttestasjon, som de selv kaller Power Swap-stasjoner.

NIO er nemlig alene om å tilby leasing av batteripakken til sine elbiler, slik at du ikke selv trenger å eie batteriet – men abonnerer på det i stedet. Dermed kan du enkelt bytte til høyere kapasitet om du trenger det i fremtiden – eller lavere, om du finner ut at behovet ditt for rekkevidde faktisk er mindre enn du først trodde.

Når man abonnerer på batteri, får du automatisk være med i NIOs batteribytteprogram. Da kan du kjøre bilen inn i en spesiell stasjon, gå og hente deg en kopp kaffe, mens maskinen bytter ditt utladede batteri til et oppladet et, i løpet av tre minutter! Dett er omtrent like raskt som å fylle en vanlig bensintank.

NIO Power Swap batteribytte
Bytter batteri på 3 minutter. Foto: NIO

Fra før har NIO én byttestasjon, den står på Lier, og har i følge NIO utført over 1000 batteribytter så langt. Den 15. august åpner en til, ved siden av nevnte Oslo Fashion Outlet i Vestby. Denne blir i følge NIO bindeleddet mellom Oslo og Gøteborg. Flere stasjoner planlegges rundt i Europa innen kort tid, uten at vi har fått spesifisert noen tidshorisont.

20 Power Swap-stasjoner innen 2022?

Tilbake i januar, lanserte NIO planer om å ha tjue Power Swap-stasjoner operative rundt i Norge innen utgangen av året. Vi vil tro denne planen har blitt noe forsinket, med tanke på at vi altså har fått to stasjoner så langt.

NIO Power Swap 3
Foto: NIO

Inviterer til å prøve batteribytte

NIO inviterer alle som er nysgjerrige til å komme innom stasjonen mellom 15 og 20. august for å prøvekjøre den store SUV-en NIO ES8 og teste batteribyttestasjonen, så hvis du er nysgjerrig på hvordan dette fungerer vil du snart få muligheten til å teste teknologien selv.

NIO ES8 er så langt den eneste bilmodellen som tilbys her til ands. Vår test kan du lese her. Etterhvert kommer også den mindre SUV-en ES7, og sedanene ET5 og ET7.

Mer info: nio.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Første titt på EQE SUV EQE SUV er av de viktigste Mercedes-modellene på lenge - vi ble med på avdukingen i Norge.
Ny elbil blir billigere enn Tesla Billig elbil med opptil 589 km rekkevidde.
Svensk elbil-messe kommer til Norge Den svenske elbilmessen eCarExpo kommer neste år til Norge og Oslo.
Kan gjøres om til pickup Rendyrket tøffing for en aktiv livsstil.
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Følg Lyd & Bilde