TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

NIO åpner enda en batteribyttestasjon

Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.

forfatter
Publisert 08.08.22 - 15:25

Vestby er stedet for Norges største outletsenter, Oslo Fashion Outlet. Det er rett ved siden av dette at NIO har valgt å plassere sin neste batteribyttestasjon, som de selv kaller Power Swap-stasjoner.

NIO er nemlig alene om å tilby leasing av batteripakken til sine elbiler, slik at du ikke selv trenger å eie batteriet – men abonnerer på det i stedet. Dermed kan du enkelt bytte til høyere kapasitet om du trenger det i fremtiden – eller lavere, om du finner ut at behovet ditt for rekkevidde faktisk er mindre enn du først trodde.

Når man abonnerer på batteri, får du automatisk være med i NIOs batteribytteprogram. Da kan du kjøre bilen inn i en spesiell stasjon, gå og hente deg en kopp kaffe, mens maskinen bytter ditt utladede batteri til et oppladet et, i løpet av tre minutter! Dett er omtrent like raskt som å fylle en vanlig bensintank.

NIO Power Swap batteribytte
Bytter batteri på 3 minutter. Foto: NIO

Fra før har NIO én byttestasjon, den står på Lier, og har i følge NIO utført over 1000 batteribytter så langt. Den 15. august åpner en til, ved siden av nevnte Oslo Fashion Outlet i Vestby. Denne blir i følge NIO bindeleddet mellom Oslo og Gøteborg. Flere stasjoner planlegges rundt i Europa innen kort tid, uten at vi har fått spesifisert noen tidshorisont.

20 Power Swap-stasjoner innen 2022?

Tilbake i januar, lanserte NIO planer om å ha tjue Power Swap-stasjoner operative rundt i Norge innen utgangen av året. Vi vil tro denne planen har blitt noe forsinket, med tanke på at vi altså har fått to stasjoner så langt.

NIO Power Swap 3
Foto: NIO

Inviterer til å prøve batteribytte

NIO inviterer alle som er nysgjerrige til å komme innom stasjonen mellom 15 og 20. august for å prøvekjøre den store SUV-en NIO ES8 og teste batteribyttestasjonen, så hvis du er nysgjerrig på hvordan dette fungerer vil du snart få muligheten til å teste teknologien selv.

NIO ES8 er så langt den eneste bilmodellen som tilbys her til ands. Vår test kan du lese her. Etterhvert kommer også den mindre SUV-en ES7, og sedanene ET5 og ET7.

Mer info: nio.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Følg Lyd & Bilde