TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Nå går Porsche Taycan enda lengre

Øker rekkevidden etter service.

forfatter
Publisert 21.07.22 - 09:35

De fleste som har kjøpt en Porsche Taycan, kan få økt rekkevidden med så mye som 50 ekstra kilometer. Det gjelder bare eldre utgaver av Taycan med firehjulstrekk fra 2020 og 2021, og ikke nye biler. De leveres med alle forbedringene fra dag én.

For det er er mer enn rekkevidden som er forbedret.

Porsche har endret motorstyringen på utgavene med firehjulstrekk, sånn at motoren foran nærmest bare går på tomgang i Range og Normal kjøremodus, og når man bare ruller (coasting) eller stopper, kobles motorene fra akslingene for redusert friksjon.

Samtidig er gjenvinningen forbedret sånn at bilen har automatisk regenering uansett kjøreprogram.

Må på service

De andre forbedringene er optimalisert styring av batteritemperaturen, som sjåføren kan se i instrumentet foran seg, hvor visning av energistrømmen blir forbedret. (hvorfor ikke flere biler har visning av temperatur er en gåte). Det bidrar til kortere ladetider og litt mer rekkevidde.

Forbedret stemmestyring og trådløs Android Auto er også noen av oppdateringene, og skjermene har fått flere visningsfunksjoner.

Porsche Taycan GTS instruments II
Porsche Taycan GTS instruments II. Foto: Lasse Svendsen

Plug & Charge

Alt dette kan ikke gjøres hjemme i garasjen over nett – OTA, det må gjøres på verksted, for eksempel ved neste service. Men det er gratis.

Det er ikke bytte til 22 kW ombordlader. Som nå kan ettermonteres på Taycan. Men da får man muligheten fior plug & charge, slik at man bare plugger ladekabelen i bilen og så starter lading og betaling automatisk. ikke noe rot med RFID-kort, QR-koder eller apper, plugg og lad.

Tesla-eiere vi sikkert humre litt over akkurat det. Den funksjonen har de hatt i mange år.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekte kompromiss

Pris og ytelse gjør GTS til Porsches kanskje beste Taycan-versjon.

Porsche Taycan Cross Turismo med Burmester

Søt musikk i Cross Turismo

Er du på jakt etter en praktisk og komfortabel sportsbil med god lyd til reisen? Da er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlegg et glimrende valg.

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Den ikoniske Golfen gjenoppstår som elbil Kommer trolig som elektrisk Golf GTI også.
Porsche Macan går elektrisk: Her er de ferske detaljene Porsche har sluppet flere detaljer om den elektriske versjonen av Macan, som ventes på veien i 2024. Det loves over 600 hestekrefter, 100 kWh batteri og lang rekkevidde!
Gromme Morgan får lyd fra Sennheiser Morgan er ekte britisk bilkunst. Og nå får de lydanlegg fra selveste Sennheiser. Først ut er Plus Four og Plus Six.
Følg Lyd & Bilde