TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nå går Porsche Taycan enda lengre

Øker rekkevidden etter service.

forfatter
Publisert 21.07.22 - 09:35

De fleste som har kjøpt en Porsche Taycan, kan få økt rekkevidden med så mye som 50 ekstra kilometer. Det gjelder bare eldre utgaver av Taycan med firehjulstrekk fra 2020 og 2021, og ikke nye biler. De leveres med alle forbedringene fra dag én.

For det er er mer enn rekkevidden som er forbedret.

Porsche har endret motorstyringen på utgavene med firehjulstrekk, sånn at motoren foran nærmest bare går på tomgang i Range og Normal kjøremodus, og når man bare ruller (coasting) eller stopper, kobles motorene fra akslingene for redusert friksjon.

Samtidig er gjenvinningen forbedret sånn at bilen har automatisk regenering uansett kjøreprogram.

Må på service

De andre forbedringene er optimalisert styring av batteritemperaturen, som sjåføren kan se i instrumentet foran seg, hvor visning av energistrømmen blir forbedret. (hvorfor ikke flere biler har visning av temperatur er en gåte). Det bidrar til kortere ladetider og litt mer rekkevidde.

Forbedret stemmestyring og trådløs Android Auto er også noen av oppdateringene, og skjermene har fått flere visningsfunksjoner.

Porsche Taycan GTS instruments II
Porsche Taycan GTS instruments II. Foto: Lasse Svendsen

Plug & Charge

Alt dette kan ikke gjøres hjemme i garasjen over nett – OTA, det må gjøres på verksted, for eksempel ved neste service. Men det er gratis.

Det er ikke bytte til 22 kW ombordlader. Som nå kan ettermonteres på Taycan. Men da får man muligheten fior plug & charge, slik at man bare plugger ladekabelen i bilen og så starter lading og betaling automatisk. ikke noe rot med RFID-kort, QR-koder eller apper, plugg og lad.

Tesla-eiere vi sikkert humre litt over akkurat det. Den funksjonen har de hatt i mange år.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekte kompromiss

Pris og ytelse gjør GTS til Porsches kanskje beste Taycan-versjon.

Porsche Taycan Cross Turismo med Burmester

Søt musikk i Cross Turismo

Er du på jakt etter en praktisk og komfortabel sportsbil med god lyd til reisen? Da er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlegg et glimrende valg.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend