Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Mustang Mach-E kan bli Storbritannias nye politibil

Tid for "grønnere" politibiler. Med Mustang Mach-E kan de rykke ut i rakettfart – eller bli sittende utenfor smultringsjappa med kremlyd fra B&O-anlegget.
Ford Mustang Mach-E Politibil Police Car

Det britiske politiet er på utkikk etter en mer miljøvennlig politibil, og har henvendt seg til flere produsenter – deriblant Ford.

Ford har svart, med en konseptversjon av Mustang Mach-E Standard Range med firehjulstrekk. Det planlegges også testvarianter av deres Long Range-modeller – enten med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk. Med de største batteripakkene får politiet lengre rekkevidde, og derfor et bredere bruksområde og kapasitet for politioperasjoner.

Men det spørs om ikke GT-versjonen vil være den mest aktuelle, skulle politiet gå for Ford-bilen. Den gjør nemlig unna 0 – 100 km/t på 3,7 sekunder (med 1 fot rullende start), som bør gi kjeltringer noe å bryne seg på.

Slipp hingsten løs! Ford-historien har sett flere uverdige bærere av Mustang-navnet. Dette er ikke en av dem.

Blålys og sirener går ikke utover rekkevidden

Ford har allerede utviklet en løsning for strøm til konseptbilens blålys, sirener og annet høyteknologisk utstyr.

– Den elektriske rekkevidden vil forbli den samme siden utstyret får strøm fra bilens 12 Volts-batteri, ikke batteriene som blir benyttet til fremdrift. Videre i utviklingen av bilen vil vi se på muligheten for å utvide batterikapasiteten for å gi muligheten til å utstyre den med enda mer utstyr, sier Terry Adams, Blue Light Direct Sales Manager i Ford Storbritannia og Irland.

Annonse
Ford Mustang Mach-E Politibil Police Car

Foto: Ford

Spesielle materialer

Ombyggingen av den originale Mustang Mach-E er utført av Fords partner for ombygging til utrykningskjøretøy, Safeguard SVP. De har blant annet utstyrt konseptbilen med skreddersydde plater og braketter, slik at operasjonell tjeneste skal påføre bilen minimalt med skader. All belysning er LED, som krever svært lite strøm.

Annonse

Selve merkingen eller «uniformeringen» av politibilen er også unik. For første gang tas det i bruk spesialmateriale for å maksimere synligheten til politibilen både natt og dag, innenfor de gjeldende kravene.

Mustang Mach-E: Lyd fra Bang & Olufsen

Dersom Metropolitan Police går for Mustang Mach-E, så vil de dessuten kunne nyte matpausene utenfor smultringsjappene, med musikk fra det fabelaktige Bang & Olufsen lydanlegget. Med 10 høyttalerelementer inkludert subwoofer og senterhøyttaler, og lyd skrudd på eminent vis av Harmans ingeniører.

Les hele pressemeldingen her.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.