TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Mustang Mach-E kan bli Storbritannias nye politibil

Tid for "grønnere" politibiler. Med Mustang Mach-E kan de rykke ut i rakettfart – eller bli sittende utenfor smultringsjappa med kremlyd fra B&O-anlegget.

forfatter
Publisert 12.09.21 - 08:00

Det britiske politiet er på utkikk etter en mer miljøvennlig politibil, og har henvendt seg til flere produsenter – deriblant Ford.

Ford har svart, med en konseptversjon av Mustang Mach-E Standard Range med firehjulstrekk. Det planlegges også testvarianter av deres Long Range-modeller – enten med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk. Med de største batteripakkene får politiet lengre rekkevidde, og derfor et bredere bruksområde og kapasitet for politioperasjoner.

Men det spørs om ikke GT-versjonen vil være den mest aktuelle, skulle politiet gå for Ford-bilen. Den gjør nemlig unna 0 – 100 km/t på 3,7 sekunder (med 1 fot rullende start), som bør gi kjeltringer noe å bryne seg på.

Les også Slipp hingsten løs! Ford-historien har sett flere uverdige bærere av Mustang-navnet. Dette er ikke en av dem.

Blålys og sirener går ikke utover rekkevidden

Ford har allerede utviklet en løsning for strøm til konseptbilens blålys, sirener og annet høyteknologisk utstyr.

– Den elektriske rekkevidden vil forbli den samme siden utstyret får strøm fra bilens 12 Volts-batteri, ikke batteriene som blir benyttet til fremdrift. Videre i utviklingen av bilen vil vi se på muligheten for å utvide batterikapasiteten for å gi muligheten til å utstyre den med enda mer utstyr, sier Terry Adams, Blue Light Direct Sales Manager i Ford Storbritannia og Irland.

Ford Mustang Mach-E Politibil Police Car
Foto: Ford

Spesielle materialer

Ombyggingen av den originale Mustang Mach-E er utført av Fords partner for ombygging til utrykningskjøretøy, Safeguard SVP. De har blant annet utstyrt konseptbilen med skreddersydde plater og braketter, slik at operasjonell tjeneste skal påføre bilen minimalt med skader. All belysning er LED, som krever svært lite strøm.

Selve merkingen eller «uniformeringen» av politibilen er også unik. For første gang tas det i bruk spesialmateriale for å maksimere synligheten til politibilen både natt og dag, innenfor de gjeldende kravene.

Mustang Mach-E: Lyd fra Bang & Olufsen

Dersom Metropolitan Police går for Mustang Mach-E, så vil de dessuten kunne nyte matpausene utenfor smultringsjappene, med musikk fra det fabelaktige Bang & Olufsen lydanlegget. Med 10 høyttalerelementer inkludert subwoofer og senterhøyttaler, og lyd skrudd på eminent vis av Harmans ingeniører.

Les hele pressemeldingen her.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend