Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mini Aceman nærmer seg

Femdørs Mini debuterer i neste uke.

Skrevet av / 20.04.24 - 11:01
Mini Aceman nærmer seg

De har sagt at Mini-familien skal vokse, og det er ikke lenge til den nye tredørs Cooper SE, og Countryman SE – med firehjulsdrift – ruller ut på veiene.

Men det har vært snakk om en kompakt femdørs Mini ganske lenge, kalt Aceman. Som ikke må forveksles med Paceman, en utgått modell med forbrenningsmotor.

Den nye Aceman blir helelektrisk med samme drivlinje som Cooper SE. Altså får den forhjulsdrift, og et 54,2 kWt batteri, som i en Cooper SE, rekker til 402 km etter WLTP-standarden.

Foto: Mini

Aceman får trolig den samme motoriseringen som Cooper SE, altså en 135 kW/184 hk eller 160 kW/218 hk elmotor på forhjulene.

Og den vil i likhet med den, leveres med et ganske sprekt interiør med den karakteristiske runde skjermen midt på dashbordet.

Foto: Mini

Aceman vil bli vist på Beijing International Automotive Exhibition 2024, som starter 25. april. Da får vi se hvordan den ser ut under den psykedeliske kamuflasjen, og da slipper også Mini mer data om bilen, som trolig blir tilgjengelig for bestilling etter sommeren.

Foto: Mini
Les også Moro så lenge det varer Den toppløse utgaven av Mini Cooper SE klarer ikke å forføre oss helt.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Scroll to Top