Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mercedes EQS lanseres torsdag – dette vet vi

77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.

Skrevet av / 12.04.21 - 12:34
Mercedes EQS lanseres torsdag – dette vet vi

Få ting utstråler luksus og komfort som Mercedes S-klasse. Noe vi fikk en ytterligere bekreftelse på, da vi nylig testet den nye S 500 4Matic. Den glir over veien som om den var en airhockey-puck, og kupeen oser luksus. Med elektronisk justerbare seter foran og bak, med innebygd aircondition og massasje til ryggen. Med eksklusivt Burmester lydanlegg, og Mercedes sitt gjennomtenkte MBUX infotainment-system.

Les også Her er Mercedes EQS 770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
mercedes burmester
Vi forventer at Mercedes-Benz EQS blir tilgjengelig med det heftigste 4D Burmester lydanlegget. Avbildet er Burmester-diskanten i den mindre og rimeligere EQC. Foto: Geir Gråbein Nordby

Det har vært klart en god stund at en elektrisk S-klasse er på vei, ved navn EQS. Selv fikk jeg se prototypen Vision EQS på CES i Las Vegas i fjor, med et mer radikalt utseende enn produksjonsmodellen kommer til å få. Men at EQS blir heftig, er ikke noe man trenger å lure så veldig mye på. Spørsmålet er HVOR heftig. Det får vi vite når bilen lanseres offisielt førstkommende torsdag kveld kl 1800, men i mellomtiden kan vi ramse opp det vi vet.

Mercedes EQS infotainment
Den 56-tommers OLED-skjermen dekker hele dashbordet på Mercedes-Benz EQS. Foto: Mercedes-Benz

77 mil rekkevidde

EQS får en imponerende rekkevidde. Standard batteripakke forventes å være på 90 kWt, men med mulighet for å oppgradere til 108 kWt for å kunne kjøre hele 770 kilometer på én lading etter WLTP-standarden.

Enorm skjerm

Infotainment-systemet til Mercedes heter MBUX (Mercedes-Benz User Interface) og har stemmestyring – også på norsk. På S 500 var denne på 12,8 tommer, men på EQS blir den en enorm 56 tommers kurvet OLED-skjerm, som dekker nesten hele dashbordet. I virkeligheten er det tre skjermer bak et felles glasspanel, forvent derfor at visningen av instrumenter og digitalt innhold er delt inn i tre seksjoner.

Infotainmentsystemet bør virkelig være avansert for å trenge all datakraften åtte prosessorkjerner og 24 GB minne (RAM) har å by på.

Grillen på Mercedes EQS er opplyst med 188 individuelle lysdioder (LED). Langs baksiden sitter en lysstripe Mercedes-Benz kaller Lightbelt, som består av 229 lyspunkter formet som Mercedes-stjerner.

Ellers får EQS både firehjulstrekk og 470 heftige hestekrefter.

Mer utfyllende info og bilder av bilen får vi under lanseringen, torsdag 15. april kl 18. Følg med!

Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_66 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_49 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_58 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_68 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_56 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_67 Mercedes EQS infotainment uploads252fcard252fimage252f1589084252f13b2f982-2e5d-43a3-bf_cq1b
<
>
Den 56-tommers OLED-skjermen dekker hele dashbordet på Mercedes-Benz EQS. Foto: Mercedes-Benz
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top