TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Mercedes EQS lanseres torsdag – dette vet vi

77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.

forfatter
Publisert 12.04.21 - 12:34

Få ting utstråler luksus og komfort som Mercedes S-klasse. Noe vi fikk en ytterligere bekreftelse på, da vi nylig testet den nye S 500 4Matic. Den glir over veien som om den var en airhockey-puck, og kupeen oser luksus. Med elektronisk justerbare seter foran og bak, med innebygd aircondition og massasje til ryggen. Med eksklusivt Burmester lydanlegg, og Mercedes sitt gjennomtenkte MBUX infotainment-system.

Les også Her er Mercedes EQS 770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Mercedes EQS
mercedes burmester
Vi forventer at Mercedes-Benz EQS blir tilgjengelig med det heftigste 4D Burmester lydanlegget. Avbildet er Burmester-diskanten i den mindre og rimeligere EQC. Foto: Geir Gråbein Nordby

Det har vært klart en god stund at en elektrisk S-klasse er på vei, ved navn EQS. Selv fikk jeg se prototypen Vision EQS på CES i Las Vegas i fjor, med et mer radikalt utseende enn produksjonsmodellen kommer til å få. Men at EQS blir heftig, er ikke noe man trenger å lure så veldig mye på. Spørsmålet er HVOR heftig. Det får vi vite når bilen lanseres offisielt førstkommende torsdag kveld kl 1800, men i mellomtiden kan vi ramse opp det vi vet.

Mercedes EQS infotainment
Den 56-tommers OLED-skjermen dekker hele dashbordet på Mercedes-Benz EQS. Foto: Mercedes-Benz

77 mil rekkevidde

EQS får en imponerende rekkevidde. Standard batteripakke forventes å være på 90 kWt, men med mulighet for å oppgradere til 108 kWt for å kunne kjøre hele 770 kilometer på én lading etter WLTP-standarden.

Enorm skjerm

Infotainment-systemet til Mercedes heter MBUX (Mercedes-Benz User Interface) og har stemmestyring – også på norsk. På S 500 var denne på 12,8 tommer, men på EQS blir den en enorm 56 tommers kurvet OLED-skjerm, som dekker nesten hele dashbordet. I virkeligheten er det tre skjermer bak et felles glasspanel, forvent derfor at visningen av instrumenter og digitalt innhold er delt inn i tre seksjoner.

Infotainmentsystemet bør virkelig være avansert for å trenge all datakraften åtte prosessorkjerner og 24 GB minne (RAM) har å by på.

Grillen på Mercedes EQS er opplyst med 188 individuelle lysdioder (LED). Langs baksiden sitter en lysstripe Mercedes-Benz kaller Lightbelt, som består av 229 lyspunkter formet som Mercedes-stjerner.

Ellers får EQS både firehjulstrekk og 470 heftige hestekrefter.

Mer utfyllende info og bilder av bilen får vi under lanseringen, torsdag 15. april kl 18. Følg med!

Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_66 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_49 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_58 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_68 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_56 Mercedes-Benz_EQS_Manhattan_67 Mercedes EQS infotainment uploads252fcard252fimage252f1589084252f13b2f982-2e5d-43a3-bf_cq1b
<
>
Den 56-tommers OLED-skjermen dekker hele dashbordet på Mercedes-Benz EQS. Foto: Mercedes-Benz

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Følg Lyd & Bilde