TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Mercedes EQG kommer i 2024

Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.

forfatter
Publisert 01.10.22 - 08:00

Mercedes Geländewagen, populært kalt børstraktoren, har vært en av Mercedes´ mest populære og ikoniske biler gjennom en årrekke. Det har lenge vært kjent at Mercedes planlegger en elektrisk versjon av firehjulstrekkeren, og nå har vi fått vite når EQG kan ventes på veien!

Les også Snart blir også Geländewagen elektrisk Den elektriske versjonen av Mercedes G-klasse ventes i 2024.

EQG ventes i slutten av 2024

Mercedes-direktør Ola Källenius bekreftet nylig til media at kjøretøyet skal lanseres mellom midten og slutten av 2024. Det skriver blant andre Autoblog. Källenius fortalte også at han har tatt med prototypen på en real testrunde i terrenget: Det skjedde på testbanen i Graz, Østerrike, hvor den fossile G-klassen vanligvis settes på prøve. Det skal ha overbevist Mercedes-sjefen om at elektrisk er fremtiden også for offroad-kjøretøy.

Mercedes-Benz kunngjorde sin elektriske storsatsing allerede tilbake i 2019. Innen 2030 skal hele bilparken være elektrisk, og i fjor fikk vi se konseptbilen EQG for første gang.

Lyd & Bilde har tidligere testet den fossile versjonen av Geländewagen, og vi kan skrive under på at den gir en særegen kjøreopplevelse. G-klassen leveres også med et glimrende lydanlegg fra Burmester, som vi forhåpentligvis kan forvente å se (og høre) mer av i EQG, når den dukker opp en gang til høsten/vintereren 2024!

Les også Mercedes Geländewagen med Burmester Surround 2021-modellen av Mercedes G-klasse byr på en unik kjøreopplevelse, og kan dessuten spekkes med et gedigent stereoanlegg fra Burmester. Tøffere blir det ikke!

Se mer av EQG konsepbilen i videoen under:

Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette landet planlegger forbud mot elbiler Årsaken er den truende energikrisen.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Den ikoniske Golfen gjenoppstår som elbil Kommer trolig som elektrisk Golf GTI også.
Følg Lyd & Bilde