Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Slik blir Mercedes-Benz EQG

Den elektriske versjonen av Mercedes G-klasse ventes i 2024.

Mercedes har allerede kunngjort en massiv satsing på elbil fremover: fra 2025 skal alle bilene deres ha elektrisk drivlinje. Det innebærer at selv en ikonisk klassiker som Geländewagen, som først så dagens lys i 1979, trenger å fornyes! Nå får vi en sniktitt på hvordan den skal se ut: Konseptbilen Concept EQG ble avduket under IAA-messen i München som åpnet denne uken.

Philipp Schiemer, leder for Top End Vehicle Group i Mercedes-Benz AG og administrerende direktør i Mercedes-AMG presenterer Concept EQG. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz EQG

EQG beholder det boksete, røffe utseendet fra originale G-klasse, men vi kan også skimte noen designtrekk hentet fra den øvrige EQ-familien. Frontgrillen er skiftet ut med en svart frontplate med små LED-lys. Det går også en LED-stripe på taket foran, mens reservehjulet på bakdøren er skiftet ut med en oppbevaringsboks, som kan være praktisk til ladekabler og lignende. Konseptbilen ruller på 22″ designhjul med gode aerodynamiske egenskaper.

EQG beholder for øvrig det solide understellet vi kjenner fra dagens G-klasse, komplett med stiv bakaksling og det hele. De fire hjulene drives av hver sin individuelle elmotor. Mercedes hevder at det lave tyngdepunktet og det rå dreiemomentet fra elmotorene, skal bidra til gode terreng-egenskaper.

Annonse

Interiøret i Mercedes-Benz EQG ligner veldig på dagens G-klasse, med bl.a surroundanlegg fra Burmester på utstyrslisten. (Foto: Mercedes-Benz)

Burmester-lyd på innsiden?

Interiøret i EQG konseptbilen ligner mistenkelig på dagens G-klasse. Og siden Mercedes allerede har et tett samarbeid med Burmester blir vi ikke overrasket om også EQG kan spekkes med Burmester-surroundanlegg. Vi kan nok også regne med å se en ny versjon av brukergrensesnittet MBUX som vi bl.a kjenner fra dagens S-klasse.

Annonse
Mercedes Geländewagen med Burmester Surround 2021-modellen av Mercedes G-klasse byr på en unik kjøreopplevelse, og kan dessuten spekkes med et gedigent stereoanlegg fra Burmester. Tøffere blir det ikke!

Ventes i 2024

Concept EQG som vises i München er foreløpig bare en konseptbil, men ligger angivelig tett på produksjonsmodellen som etter planen skal settes i produksjon i 2024. Blir det en elbil med retro-følelse?

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.