Nyhet

Slik blir Mercedes-Benz EQG

Den elektriske versjonen av Mercedes G-klasse ventes i 2024.

Skrevet av / 06.09.21 - 14:00
Slik blir Mercedes-Benz EQG

Mercedes har allerede kunngjort en massiv satsing på elbil fremover: fra 2025 skal alle bilene deres ha elektrisk drivlinje. Det innebærer at selv en ikonisk klassiker som Geländewagen, som først så dagens lys i 1979, trenger å fornyes! Nå får vi en sniktitt på hvordan den skal se ut: Konseptbilen Concept EQG ble avduket under IAA-messen i München som åpnet denne uken.

Philipp Schiemer, leder for Top End Vehicle Group i Mercedes-Benz AG og administrerende direktør i Mercedes-AMG presenterer Concept EQG. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz EQG

EQG beholder det boksete, røffe utseendet fra originale G-klasse, men vi kan også skimte noen designtrekk hentet fra den øvrige EQ-familien. Frontgrillen er skiftet ut med en svart frontplate med små LED-lys. Det går også en LED-stripe på taket foran, mens reservehjulet på bakdøren er skiftet ut med en oppbevaringsboks, som kan være praktisk til ladekabler og lignende. Konseptbilen ruller på 22″ designhjul med gode aerodynamiske egenskaper.

EQG beholder for øvrig det solide understellet vi kjenner fra dagens G-klasse, komplett med stiv bakaksling og det hele. De fire hjulene drives av hver sin individuelle elmotor. Mercedes hevder at det lave tyngdepunktet og det rå dreiemomentet fra elmotorene, skal bidra til gode terreng-egenskaper.

Interiøret i Mercedes-Benz EQG ligner veldig på dagens G-klasse, med bl.a surroundanlegg fra Burmester på utstyrslisten. (Foto: Mercedes-Benz)

Burmester-lyd på innsiden?

Interiøret i EQG konseptbilen ligner mistenkelig på dagens G-klasse. Og siden Mercedes allerede har et tett samarbeid med Burmester blir vi ikke overrasket om også EQG kan spekkes med Burmester-surroundanlegg. Vi kan nok også regne med å se en ny versjon av brukergrensesnittet MBUX som vi bl.a kjenner fra dagens S-klasse.

Les også Mercedes Geländewagen med Burmester Surround 2021-modellen av Mercedes G-klasse byr på en unik kjøreopplevelse, og kan dessuten spekkes med et gedigent stereoanlegg fra Burmester. Tøffere blir det ikke!

Ventes i 2024

Concept EQG som vises i München er foreløpig bare en konseptbil, men ligger angivelig tett på produksjonsmodellen som etter planen skal settes i produksjon i 2024. Blir det en elbil med retro-følelse?

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top