TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Slik blir Mercedes-Benz EQG

Den elektriske versjonen av Mercedes G-klasse ventes i 2024.

forfatter
Publisert 06.09.21 - 14:00

Mercedes har allerede kunngjort en massiv satsing på elbil fremover: fra 2025 skal alle bilene deres ha elektrisk drivlinje. Det innebærer at selv en ikonisk klassiker som Geländewagen, som først så dagens lys i 1979, trenger å fornyes! Nå får vi en sniktitt på hvordan den skal se ut: Konseptbilen Concept EQG ble avduket under IAA-messen i München som åpnet denne uken.

Philipp Schiemer, leder for Top End Vehicle Group i Mercedes-Benz AG og administrerende direktør i Mercedes-AMG presenterer Concept EQG. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz EQG

EQG beholder det boksete, røffe utseendet fra originale G-klasse, men vi kan også skimte noen designtrekk hentet fra den øvrige EQ-familien. Frontgrillen er skiftet ut med en svart frontplate med små LED-lys. Det går også en LED-stripe på taket foran, mens reservehjulet på bakdøren er skiftet ut med en oppbevaringsboks, som kan være praktisk til ladekabler og lignende. Konseptbilen ruller på 22″ designhjul med gode aerodynamiske egenskaper.

EQG beholder for øvrig det solide understellet vi kjenner fra dagens G-klasse, komplett med stiv bakaksling og det hele. De fire hjulene drives av hver sin individuelle elmotor. Mercedes hevder at det lave tyngdepunktet og det rå dreiemomentet fra elmotorene, skal bidra til gode terreng-egenskaper.

Interiøret i Mercedes-Benz EQG ligner veldig på dagens G-klasse, med bl.a surroundanlegg fra Burmester på utstyrslisten. (Foto: Mercedes-Benz)

Burmester-lyd på innsiden?

Interiøret i EQG konseptbilen ligner mistenkelig på dagens G-klasse. Og siden Mercedes allerede har et tett samarbeid med Burmester blir vi ikke overrasket om også EQG kan spekkes med Burmester-surroundanlegg. Vi kan nok også regne med å se en ny versjon av brukergrensesnittet MBUX som vi bl.a kjenner fra dagens S-klasse.

Les også Mercedes Geländewagen med Burmester Surround 2021-modellen av Mercedes G-klasse byr på en unik kjøreopplevelse, og kan dessuten spekkes med et gedigent stereoanlegg fra Burmester. Tøffere blir det ikke!

Ventes i 2024

Concept EQG som vises i München er foreløpig bare en konseptbil, men ligger angivelig tett på produksjonsmodellen som etter planen skal settes i produksjon i 2024. Blir det en elbil med retro-følelse?

https://youtu.be/if-4pPa7KGw

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde