TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Mercedes EQB er en elektrisk familie-SUV

475 kilometers rekkevidde og "kantet" komfort med plass til opptil sju personer.

Sier man A, så må man også si B. Og det har Mercedes gjort – i form av den elektriske SUV-modellen EQB som følger etter den nylige lanseringen av den mindre EQA.

Hvor EQA var en «kompakt SUV», er det ingenting smått med EQB som har plass til opptil sju seter. Man kan også legge ned de bakerste tre seterekkene og få 1,7 kubikkmeter oppbevaringsplass i bagasjerommet!

Bilen er like så firkantet som en Rittersport – noe Mercedes nok er klar over. De lanserer den under mottoet «Kantet – karaktersterk elektrisk.»

Der er ikke noe smått eller rundt med EQB, som Mercedes selv kaller «kantet.» (Foto: Mercedes-Benz)

Det er fortsatt litt sparsomt med tekniske opplysninger på Mercedes’ nettside, men vi kan lete oss frem til at EQB leveres med 66,5 kilowattimer batteripakke og en rekkevidde på opptil 475 kilometer.

Den er kompatibel med 100 kilowatt-hurtigladning, som skulle bety at man kan lade fra 10 prosent til 80 prosent på 30 minutter.

Vi kunne gjerne tenkt oss å avsløre hva Mercedes kommer til å koste og hvilke tilbehørspakker den leveres med. Men modellen kommer tidligst til salg i Europa i slutten av 2021.

Det kommer både modeller med fremhjulstrekk og firehjulstrekk, og den krafigste modellen får 272 hestekrefter. Mon tro om den også kommer i en utgave med tilhengerfeste – hvis hesten skal med på ferieturen?

Der er plass til sju seter i tre rekker i Mercedes EQB. Eller opptil 1,7 kubikkmeter bagasje. (Foto: Mercedes-Benz)

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.