Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mercedes EQA: Familiebil med Burmester-lyd?

Mini-SUVen fra Mercedes kan få kraftig lyd på innsiden.

Skrevet av / 10.11.20 - 12:52
Mercedes EQA: Familiebil med Burmester-lyd?

Mercedes planlegger et skred av helelektriske modeller innen 2025, og minst to av dem kommer allerede i 2021: Superbilen EQS og kompakt-suven EQA!

Mercedes EQA blir en kompakt familie-SUV basert på hybridmodellen GLA, og får trolig en utgave med firehjulstrekk og elmotor på både for- og bakakslingen. EQA skulle etter planen lanseres allerede i år, men ble nylig utsatt til 2021 i følge Autocar.

I mellomtiden foregår det mye testing av bilen på veier og baner rundt om i verden: Engelske Auto Express har allerede publisert mange bilder av EQA prototypen.

Mercedes-Benz EQA. (Foto: Mercedes-Benz)
Les også Luksusbil med luksuslyd *Oppdatert med video* Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!

Får trolig Burmester-lyd

Nøyaktig hvilket lydsystem du kan spesifisere til EQA, har ikke Mercedes offentligjort enda. EQA deler imidlertid plattform med hybridmodellen GLA, som vi antar den vil ha flere utstyrsmessige likheter med.  Mercedes har som kjent valgt tyske Burmester som lydleverandør til sine modeller, og på GLA kan du spesifisere utstyrskode #810 (Burmester system med 12 høyttalere, subwoofer i bagasjerommet og 590 watt) som tilleggsutstyr. Dermed kan vi nok forvente (eller i det minste håpe) at også EQA får mulighet til å velge Burmester-anlegg!

Mercedes EQA skal etter planen gå i produksjon mot slutten av året. Nærmere informasjon om rekkevidde, norsk lanseringsdato og pris ventes i første kvartal 2021.

EQA besøkte Arjeplog i Nord-Sverige i mars, for vintertesting i ekstrem kulde ned mot -35 grader celsius. Sjekk videoen under!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Scroll to Top