TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Mercedes EQA: Familiebil med Burmester-lyd?

Mini-SUVen fra Mercedes kan få kraftig lyd på innsiden.

forfatter
Publisert 10.11.20 - 12:52

Mercedes planlegger et skred av helelektriske modeller innen 2025, og minst to av dem kommer allerede i 2021: Superbilen EQS og kompakt-suven EQA!

Mercedes EQA blir en kompakt familie-SUV basert på hybridmodellen GLA, og får trolig en utgave med firehjulstrekk og elmotor på både for- og bakakslingen. EQA skulle etter planen lanseres allerede i år, men ble nylig utsatt til 2021 i følge Autocar.

I mellomtiden foregår det mye testing av bilen på veier og baner rundt om i verden: Engelske Auto Express har allerede publisert mange bilder av EQA prototypen.

Mercedes-Benz EQA. (Foto: Mercedes-Benz)
Les også Luksusbil med luksuslyd *Oppdatert med video* Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!

Får trolig Burmester-lyd

Nøyaktig hvilket lydsystem du kan spesifisere til EQA, har ikke Mercedes offentligjort enda. EQA deler imidlertid plattform med hybridmodellen GLA, som vi antar den vil ha flere utstyrsmessige likheter med.  Mercedes har som kjent valgt tyske Burmester som lydleverandør til sine modeller, og på GLA kan du spesifisere utstyrskode #810 (Burmester system med 12 høyttalere, subwoofer i bagasjerommet og 590 watt) som tilleggsutstyr. Dermed kan vi nok forvente (eller i det minste håpe) at også EQA får mulighet til å velge Burmester-anlegg!

Mercedes EQA skal etter planen gå i produksjon mot slutten av året. Nærmere informasjon om rekkevidde, norsk lanseringsdato og pris ventes i første kvartal 2021.

EQA besøkte Arjeplog i Nord-Sverige i mars, for vintertesting i ekstrem kulde ned mot -35 grader celsius. Sjekk videoen under!

youtu.be/W8YMgUFXuTo

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Jeep blir elektrisk Jeep er ikke tidligst ute med elbiler, men snart kommer hele fire SUV-er.
Spar drivstoff med Google Maps Nå kan du finne den mest drivstoffbesparende ruten med Google Maps
Følg Lyd & Bilde