Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Mercedes-Benz VISION EQXX

Supereffektiv og lav luftmotstand tar deg lengre på én lading.

Skrevet av / 03.01.22 - 19:54
Mercedes-Benz VISION EQXX

Før du hiver deg på telefonen avbestiller EQS-en, er det et par ting man bør vite om Mercedes-Benz Vision EQXX. Den er nettopp det, en visjon for fremtidens elbiler fra Mercedes-Benz, men teknologien under det spektakulære skallet vil finne veien til en Mercedes i ikke alt for fjern fremtid.

F0r som Ola Källenius, styreleder for Daimler AG og Mercedes-Benz AG sier: – Mercedes-Benz VISION EQXX viser hvordan vi tror fremtiden for elektriske biler ser ut.

Hvilket også betyr at hvis du synes at EQS ser for radikal ut i forhold til en S-klasse, så er det ikke sikkert at dette er bilen for deg.

Ola Källenius, styreleder for Daimler AG og Mercedes-Benz AG.

Men la nå for all del ikke designet få deg til å logge ut. Det er tross alt et konsept, dog et fullt kjørbart konsept. Mercedes planlegger nemlig å teste Vision EQXX på veiene i løpet av 2022, og som vi vet, er det mange bilder som ser mye bedre ut i virkeligheten enn på bilder. Som nevnte EQS. Og BMW iX for den del.

Mercedes-Benz VISION EQXX: The most efficient Mercedes-Benz ever built: more range from less energy, more luxury and convenience with less impact on nature, and more electric mobility with less waste.

 

Taket er dekket med 117 solceller som driver lydanlegget og lysene på Vision EQXX, og kan gi opptil 25 km ekstra rekkevidde.

Vision EQXX skal være enda mer effektiv enn en EQS, opptil 95 prosent effektivitet fra en  ny drivlinje som vi garantert kommer til å få se på elbiler med skilter på i fremtiden. Kanskje allerede i 2024, sier Markus Schäfer, sjef for teknologi hos Daimler.

1000 km

2022-01-03_Screenshot_Digital-World-Premiere-Mercedes-Benz-VISION-EQXX-12-49 2022-01-03_Screenshot_Digital-World-Premiere-Mercedes-Benz-VISION-EQXX-13-22
<
>

Under de dristige linjene på Vision EQXX, sitter en nyutviklet og energieffektiv drivlinje som tar deg over 100 mil på en lading. Den ekstremt lave luftmotstanden på 0,17 Cd (EQS = 0,20 Cd), er hjulpet av spesielle dekk og hjul, med regulerbare åpninger foran som leder luftstrømmen i ulike baner etter hastighet, og en elektrisk diffusor under den kamm-lignende bakenden.

Merccedes har selv utviklet mye av 100 kWt batteriet og eldriften fra en 200 hk elmotor i Vision EQXX, som i denne formen er bakhjulsdrevet, eller som de selv liker å si: Software driven.

Mercedes-Benz VISION EQXX: Radikal neues, von Mercedes-Benz entwickeltes elektrisches Antriebskonzept erreicht einen Benchmark-Wirkungsgrad von 95 Prozent von der Batterie bis zu den Rädern. // Mercedes-Benz VISION EQXX: Radical new electric drive system designed and built in-house achieves benchmark efficiency of 95% from battery to wheels.

For det er liten tvil om at det kreves en del regnekraft å få alle de elektriske komponentene til å snakke sammen på en meningsfull måte. For sjåføren og passasjerene møter den avanserte elektronikken ikke bare i form av selvkjøring på et nivå, eller avanserte førerstøttesystemer, men også på en 47,5» stor skjermflate i den luftige kupeen.

Som er innredet i bærekraftige materialer.

Mercedes-Benz VISION EQXX Mercedes-Benz VISION EQXX 2022-01-03_Screenshot_Digital-World-Premiere-Mercedes-Benz-VISION-EQXX-09-52 2022-01-03_Screenshot_Digital-World-Premiere-Mercedes-Benz-VISION-EQXX-11-11 2022-01-03_Screenshot_Digital-World-Premiere-Mercedes-Benz-VISION-EQXX-06-44
<
>
UI/UX in the VISION EQXX: The user interface and user experience inside the VISION EQXX catapults us into a highly responsive, intelligent and software-driven future. Stunning to look at, intuitive to work with and in tune with the human mind, the first ever completely seamless display in a Mercedes-Benz spans 47.5 inches from one A-pillar to the other.

Skinn fra dyr er snart i ferd med å forsvinne fra bilseter, og erstattes av kunstskinn. Som ikke må forveksles med plastbasert kunstskinn. Her er det bambusfibre i teppene, resirkulerte plastflasker, Biosteel silkestoff, og setene er trukket i en kombinasjon av Desertexx, som er laget på kaktus, og Mylo, et vegansk lær dyrket fra sopp (!).

2022-01-03_Screenshot_Digital-World-Premiere-Mercedes-Benz-VISION-EQXX-11-40 2022-01-03_Screenshot_Digital-World-Premiere-Mercedes-Benz-VISION-EQXX-12-16 2022-01-03_Screenshot_Digital-World-Premiere-Mercedes-Benz-VISION-EQXX-11-00
<
>

Vision EQXX handler først og fremst om effektivitet. Med ekstremt lav luftmotstand, relativt lav vekt (1750 kg) og en mer effektiv drivlinje, foran maksimal ytelse, skal man kunne kjøre fra Stuttgart til Firenze på én lading. Eller, hvis man kjører normalt rundt 1000 km i måneden, trenger man bare å lade en gang per måned.

Mercedes-Benz VISION EQXX, design sketch exterior
Les også Den beste elbilen? Mercedes EQS byr på fortreffelige kjøreegenskaper, luksuriøs komfort og lang rekkevidde. En konsertsal på fire hjul!

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Snart slipper du å lade elbilen

Tesla Cybertruck er endelig ute på veiene

Mercedes klar med den første hurtigladestasjonen i Europa

Se den elektriske sykkelen i Oslo.

Verdens første i sitt slag

Elbil fra ... Xiaomi!

Blir kjempebillig

Ny Segway el-sparkesykkel

Hvis du ser denne i bakspeilet er det for sent

Her er Volkswagens første elektriske stasjonsvogn

Rivian går "knask eller knep"

Honda, Lexus og Toyota viser fremtidens elbiler

0
Scroll to Top