Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mercedes-Benz åpner sin første ladestasjon i Europa

Planer om 2000 stasjoner innen 2030.

Skrevet av / 30.11.23 - 09:11
Mercedes-Benz åpner sin første ladestasjon i Europa

Mindre enn ett år etter at Mercedes-Benz offentliggjorde planene om å etablere sitt eget globale ladenettverk, har selskapet nå åpnet sin første ladestasjon i Europa.

Den nye stasjonen, som ligger i Mannheim i Tyskland, har seks ladeplasser med en kapasitet på opptil 300 kW hver og drives i samarbeid med energiselskapet E.ON.

Les også Denne elbilen klarer over 1000 km på én oppladning Konsept-elbil fra Mercedes-Benz imponerer på første offisielle langturstest.

I januar avslørte Mercedes-Benz sine ambisjoner om å bygge et globalt nettverk av ladestasjoner. Innen 2030 forventes det at over 2000 ladestasjoner med mer enn 10 000 ladeplasser vil være tilgjengelige. Disse stasjonene vil være åpne for alle bilmerker, men Mercedes-sjåfører vil få tilgang til digitale tilleggsfunksjoner, for eksempel muligheten til å reservere ladetid på forhånd.

«Vi ønsker å tilby en ladeopplevelse som matcher kvaliteten på bilene våre», sier Ola Källenius, administrerende direktør i Mercedes-Benz.

Hver av de seks 300 kW-laderne på stasjonen er utstyrt med kun ett ladepunkt for å maksimere effekten for hver bil. (Foto: Mercedes-Benz)

De tre første stasjonene ble åpnet tidligere i år i USA og Kina, og anlegget i Mannheim er det første i Europa. Hver av de seks 300 kW-laderne på stasjonen er utstyrt med bare ett ladepunkt for å maksimere effekten for hver bil. Biler som kan lade med full effekt, kan få strøm til 200 kilometers kjøring på bare 10 minutter.

Stasjonen er utformet med tak og gjennomkjøringsmulighet, og er til og med tilrettelagt for store varebiler.

Innen utgangen av 2024 forventer Mercedes-Benz å ha 200 ladestasjoner i drift i Europa. Ladestasjonene skal bygges og driftes i samarbeid med E.ON.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top