Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mer info om Renault 5 nå som premieren er rett rundt hjørnet

Allerede i februar har den premiere, og nå har Renault avslørt tall for rekkevidden.

Skrevet av / 04.12.23 - 16:24
Mer info om Renault 5 nå som premieren er rett rundt hjørnet

Det kommer mange nyheter fra franske Renault for tiden. For bare to uker siden kunne vi fortelle at småbilen Twingo igjen blir en elbil og at den blir svært billig. Nå går selskapet ut med flere detaljer om den kommende elbilen Renault 5, en ny klassiker i moderne utgave.

Les også Er Renault 5 klar for nordisk vinterføre? Renault forbereder seg på lanseringen av den nye R5-elbilen neste år, og gjennomfører nå hard testing under tøffe skandinaviske forhold.

Renault 5 er betydelig nærmere lansering enn Twingo, så nære at vi i april skrev om at bilen (forkledd som Clio) gjennomgikk vintertesting i Nord-Sverige. Da fikk vi vite at den nye elektriske Renault 5 skal erstatte Renault ZOE i størrelsesklassen. Og at den er basert på den den gang helt nye elbilplattformen CMF-B EV, som er 30 prosent billigere å produsere enn den ZOE bruker. Årsaken er at den er basert på CMF-plattformen som brukes i Clio med forbrenningsmotor.

Renault 5 E-Tech electric er et kult-ikon som er ombygd for den moderne tidsalder», Fabrice Cambolive, CEO i Renault.

Med en lengde på bare 3,92 meter burde den være en utmerket bybil, og batteriet på 40 kWh er fullt tilstrekkelig for pendling til jobb. Men nå sier Renault at den også kan utstyres med et 52 kWh-batteri som gir en rekkevidde på 40 mil.

 

R5a R5c R5b
<
>
Foto: Renault
Med sitt smidige format og multilink-fjæring skal den ifølge Renault være en fryd å kjøre. Designmessig har den fått karakteristiske frontlykter som gjør Renault 5 lett gjenkjennelig, og vertikale baklykter som strekker seg ut på sidepanelet. Av åpenbare grunner har det karakteristiske luftinntaket på panseret forsvunnet og er nå erstattet av en ladeindikator som signaliserer at Renault 5 E-Tech electric er en moderne bil.
Renault 5 får verdenspremiere på den internasjonale bilutstillingen i Genève i februar 2024 og vil koste rundt 25 000 euro.

Renault Twingo blir elbil igjen

Og bruker nesten ikke strøm.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top