TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Lader raskere

Porsche oppdaterer Taycan med lengre rekkevidde

forfatter
Publisert 28.08.21 - 10:00

Den kommende 2022-modellen av Taycan, kan bestilles allerede nå. Da er det verdt å huske på at Porsche har gjort noen oppdateringer og forbedringer, blant annet er den reelle rekkevidden forbedret.

Men det kan man ikke umiddelbart lese ut av spesifikasjonene, hvor WLTP-rekkevidden som er oppgitt, er den samme som på årets modell.

Forbedringen ligger i at den fremste elmotoren delvis kobles helt ut når man har valgt normal eller range-kjøremodus, og når man slipper gassen for bare å cruise (coasting), så kobler det elektriske frihjulet ut begge drivakslingene.

Men straks man toucher gasspedalen, kobles alt inn igjen på millisekunder.

Porsche sier også at de har redusert ladetiden. Når man velger lading i Turbo Charging Planner, varmes batteriet opp til en litt høyere temperatur enn før, og det gjør det mulig å lade enda raskere.

Dagens utgave har Apple Carplay og et litt lite responsivt infotainmentsystem, etter vår erfaring. Men nå kommer flere forbedringer, Android Auto kan også velges, og PCM-systemet får flere mindre oppdateringer som forhåpentlig gjør betjeningen raskere enn før.

En ny funksjon kalt Remote Park Assist finnes også. Den gjør akkurat det det høres ut som. Med ett trykk på knappen i appen kan man parkere bilen automatisk i en luke, enten i et parkeringshus eller på en parkeringsplass.

Du har helt sikkert lagt merke til den spreke fargen på modellen på bildene. Porsche introduserer også en rekke nye farger i et såkalt Paint to Sample-program, hvor kunden kan velge blant så mange som 65 tilleggsfarger, blant annet farger Porsche har brukt på eldre modeller. Som Ruby Star Red, på bildene.

Les også Porsche Taycan: Elektrosjokk-artet lydopplevelse Porsches nye super-elbil kan leveres med premium lydanlegg fra Bose eller Burmester. Vi har testet begge!

 

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette landet planlegger forbud mot elbiler Årsaken er den truende energikrisen.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Den ikoniske Golfen gjenoppstår som elbil Kommer trolig som elektrisk Golf GTI også.
Følg Lyd & Bilde