Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Lader raskere enn konkurrentene

Lanseres 9. september

Skrevet av / 21.08.20 - 11:09
Lader raskere enn konkurrentene

De færreste har hørt om Lucid Motors, som er et temmelig nytt og ubeskrevet blad i bilverden, akkurat som Tesla en gang var det. Lucids kommende elbil, Lucid Air, blir produsert i Arizona i USA, og lanseres allerede 9. september.

Den relativt store elbilen skal konkurrere med Tesla Model S, blant andre, og lover å knuse Tesla både på rekkevidde og ladehastighet.

Den skal kunne lade med en hastighet på 32 km per minutt, eller 483 km på 20 minutters lading. Drivlinjen fores av en el-arkitektur på 900 Volt, og Lucid Air har en 19,2 kW innebygget lader. Lucid har allerede testet rekkevidden på bilen.

Den er oppgitt til 832 km, etter den strenge Nord-Amerikanske EPA-syklusen.

– Vi har designet absolutt alt ved Lucid Air internt for å gjøre den så effektiv som overhodet mulig, fra drivverket til det aerodynamiske. Slik har vi satt en ny elbil-standard, for eksempel med en rekkevidde på 832 kilometer, sier Eric Bach, som er Lucid Motors sjef for produktutvikling (Vice President of Hardware Engineering), i en pressemelding.

Bilen har også en toveis ladefunksjon, slik at man kan overføre strøm flere veier – Vehicle-to-Grid og Vehicle-to-Vehicle – og den kan leveres med en egen hjemmeladestasjon, Lucid Connected Home Charging Station, med toveis lading.

Den har også noe Lucid kaller «Wunderbox», som skal gjøre bilen kompatibel med alle offentlige ladestasjoner, også med støtte for 350 kilowatts lynladere.

Med hele 1000 hk, skal bilen klare 0 til 60 mph (96,6 km/t) på knappe 2,5 sekunder, og toppfarten skal være svimlende 320 km/t.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

Lyd & Bilde
Scroll to Top