TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Kanskje en kommende bestselger

Åpner for bestilling av BMWs neste el-SUV i sommer.

forfatter
Publisert 11.05.22 - 08:30

Den første helelektriske el-SUV-en fra BMW, iX3, er en aldeles utmerket bil med god plass og glimrende kjøreegenskaper. Dessverre velges den bort av mange som foretrekker firehjulstrekk, men det har ikke hindret bilen fra å oppnå ganske hyggelige salgstall.

De kan bli en god del høyere når forhandlerne åpner for bestilling av BMWs neste el-SUV i sommer.

BMW iX1 har vi beskrevet før, og den mellomstore bilen får firehjulstrekk med en elmotor foran og en bak, og BMW antyder allerede nå at rekkevidden vil ligge på 413 til 438 km etter WLTP-syklusen. Det gir et forbruk ned mot 17,3 til 18,4 kWh, basert på testene BMW har gjort så langt med prototypene.

P90461420 highRes
iX1 testing

Som har tilbrakt mye tid under vinterlige forhold, på testbanenutenfor Arjeplog i Nord-Sverige. Hvor man har jobbet med samspillet til de elektriske motorene, firehjulsdriften, høyspentbatteriet, ladesystemet og chassiset, i følge BMW.

Som også sier at produksjonen begynner på senhøsten 2022, men at det kan se ut til at levering må skyves til begynnelsen av 2023.

– Produksjonen av BMW iX1 begynner på senhøsten i år, men norske forhandlere vil åpne for bestilling i sommer – før sommersolverv. Flere detaljer vil snart bli kjent, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

– Vi vet det er stor interesse for vår neste elektriske modell og forventer derfor også svært stor pågang. Vi ønsker derfor også å være tydelige på, at slik verden nå ser ut, så vil levering fortrinnsvis skje først fra 2023, avslutter Tegneby.

P90461412 highRes
iX1 testing
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
e-Lorean er en ekte elektrisk DeLorean Batterielektrisk DeLorean med Dynaudio-lyd
Volkswagen ID Buzz har fått norske priser Salget av folkevognbussen starter mandag 23. mai!
Ny generasjon av Harley-elsykkel får Google Cloud De nye modeller skjuler nesten alle nyhetene på innsiden.
BMW avslører rekkevidden på iX1 Åpner for bestilling av BMWs neste el-SUV i sommer.
Fisker Ronin blir sportsbilen vi venter på Project Ronin kan få opptil 90 mil rekkevidde.
Det er nå du skal kjøpe Tesla Model Y Hvis du bestiller en Model Y nå, trenger du ikke lenger frykte overvekt. Lasten er også bedre sikret.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend