Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Kanskje en kommende bestselger

Åpner for bestilling av BMWs neste el-SUV i sommer.

Skrevet av / 11.05.22 - 08:30
Kanskje en kommende bestselger

Den første helelektriske el-SUV-en fra BMW, iX3, er en aldeles utmerket bil med god plass og glimrende kjøreegenskaper. Dessverre velges den bort av mange som foretrekker firehjulstrekk, men det har ikke hindret bilen fra å oppnå ganske hyggelige salgstall.

De kan bli en god del høyere når forhandlerne åpner for bestilling av BMWs neste el-SUV i sommer.

BMW iX1 har vi beskrevet før, og den mellomstore bilen får firehjulstrekk med en elmotor foran og en bak, og BMW antyder allerede nå at rekkevidden vil ligge på 413 til 438 km etter WLTP-syklusen. Det gir et forbruk ned mot 17,3 til 18,4 kWh, basert på testene BMW har gjort så langt med prototypene.

P90461420 highRes
iX1 testing

Som har tilbrakt mye tid under vinterlige forhold, på testbanenutenfor Arjeplog i Nord-Sverige. Hvor man har jobbet med samspillet til de elektriske motorene, firehjulsdriften, høyspentbatteriet, ladesystemet og chassiset, i følge BMW.

Som også sier at produksjonen begynner på senhøsten 2022, men at det kan se ut til at levering må skyves til begynnelsen av 2023.

– Produksjonen av BMW iX1 begynner på senhøsten i år, men norske forhandlere vil åpne for bestilling i sommer – før sommersolverv. Flere detaljer vil snart bli kjent, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

– Vi vet det er stor interesse for vår neste elektriske modell og forventer derfor også svært stor pågang. Vi ønsker derfor også å være tydelige på, at slik verden nå ser ut, så vil levering fortrinnsvis skje først fra 2023, avslutter Tegneby.

P90461412 highRes
iX1 testing

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top