TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Kanskje en kommende bestselger

Åpner for bestilling av BMWs neste el-SUV i sommer.

forfatter
Publisert 11.05.22 - 08:30

Den første helelektriske el-SUV-en fra BMW, iX3, er en aldeles utmerket bil med god plass og glimrende kjøreegenskaper. Dessverre velges den bort av mange som foretrekker firehjulstrekk, men det har ikke hindret bilen fra å oppnå ganske hyggelige salgstall.

De kan bli en god del høyere når forhandlerne åpner for bestilling av BMWs neste el-SUV i sommer.

BMW iX1 har vi beskrevet før, og den mellomstore bilen får firehjulstrekk med en elmotor foran og en bak, og BMW antyder allerede nå at rekkevidden vil ligge på 413 til 438 km etter WLTP-syklusen. Det gir et forbruk ned mot 17,3 til 18,4 kWh, basert på testene BMW har gjort så langt med prototypene.

P90461420 highRes
iX1 testing

Som har tilbrakt mye tid under vinterlige forhold, på testbanenutenfor Arjeplog i Nord-Sverige. Hvor man har jobbet med samspillet til de elektriske motorene, firehjulsdriften, høyspentbatteriet, ladesystemet og chassiset, i følge BMW.

Som også sier at produksjonen begynner på senhøsten 2022, men at det kan se ut til at levering må skyves til begynnelsen av 2023.

– Produksjonen av BMW iX1 begynner på senhøsten i år, men norske forhandlere vil åpne for bestilling i sommer – før sommersolverv. Flere detaljer vil snart bli kjent, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

– Vi vet det er stor interesse for vår neste elektriske modell og forventer derfor også svært stor pågang. Vi ønsker derfor også å være tydelige på, at slik verden nå ser ut, så vil levering fortrinnsvis skje først fra 2023, avslutter Tegneby.

P90461412 highRes
iX1 testing

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde