Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mer trøbbel for Hyundai-lansering

Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.

Skrevet av / 26.02.21 - 11:50
Mer trøbbel for Hyundai-lansering

Det skulle være en gledens dag, tirsdag 23. februar, da Hyundais rullende Bose-anlegg og elektriske familie-SUV IONIQ 5 fikk sin premiere kl 08.00. Bilen har mange snertne løsninger, som vi tror vil være midt i blinken for veldig mange.

Død lenke 

Samtidig som avdukingen på Hyundais hjemmeside, skulle 3000 heldige personer få reservere sin fullspekkede 4-hjulstrekker til rett under en halv million kroner. I stedet ble man møtt av en død lenke. Pågangen ble for voldsom, og serveren knelte.

IONIQ 5 error
Feilmeldingen som møtte oss da vi først prøvde å reservere IONIQ 5.

Fullstendig mislykket

Det var nemlig ikke bare nordmenn som satt benket foran PC-en eller mobilen for å prøve å få seg et eksemplar. Men også i Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Hyundai var ikke godt nok forberedt, og resultatet var at ingen fikk reservert bilen, i det som skulle bli en fullstendig mislykket lansering.

Beskjeden fra Hyundai var at det skulle komme nærmere info om når man åpnet for reservasjonen igjen.

Dårlig info om nyåpning for reservasjon

Vi meldte oss på nyhetsbrevet både i Norge og Storbritannia, for å se når reservasjonen åpnet igjen. Ingen melding kom. I stedet var det ved en tilfeldighet at undertegnede sjekket Hyundais norske hjemmeside onsdag kveld, at meldingen sto: Ny forhåndsbestilling åpner torsdag kl. 10.

IONIQ 5 error
Også det andre forsøket på forhåndsreservasjon skapte hodebry.

Problemfylt registrering også 2. gang

Denne gangen måtte det vel gå som smurt, etter Hyundai hadde lært. Men ikke akkurat.

Vi ble møtt med nøyaktig den samme feilmeldingen fra tirsdagen. I både Chrome og Edge nettleser, og på mobilen (iPhone). Vi tok kontakt med Hyundai, men fikk beskjed om at alt funket som det skulle denne gangen:

Hei. Alt fungerer her nå, var en treghet i et par minutter, men har gått å bestille siden kl 10. – Hyundai Norge

Etter en time med forsøk og feiling, viste det seg at nettsiden med feilmeldingen hadde lagt seg i cache-minnet fra tirsdagen. Vi kom et steg videre ved å åpne en fane i inkognito-modus i nettleseren. Men bare et lite. For etter å ha valgt farge på bilen, åpnet neste side med en ny feilmelding, og vi kom ikke videre.

Vi var tydeligvis ikke de eneste. “Tidenes mest skandaløse verdenspremiere” mente noen:

Ioniq 5 comment

Flere var mindre enn imponert:

Ioniq 5 comment

 

Ioniq 5 comment

 

 

Kom gjennom til slutt

Vi prøvde på nytt og på nytt, etter en god stund kom vi til slutt igjennom. Steget videre er at man får en bekreftelse på mail: “Vi bekrefter at vi har registrert din konfigurasjon for IONIQ 5 Project 45.”

Dermed skal man vente på en ny mail: “Så snart som mulig etter at konfigurasjonsprosessen er avsluttet vil vi kontakte de 3000 første kundene i Europa direkte.”

En gang i løpet av dagen i dag kan omsider 3000 heldige utplukkede få gå videre med reservasjonen av sin bil. Får vi håpe.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top