Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

High Premium Sonus faber Sound System i Maserati GranTurismo

Skreddersydd anlegg på 1195 Watt med 19 høyttalere.

Skrevet av / 21.02.23 - 10:37
High Premium Sonus faber Sound System i Maserati GranTurismo

Maserati og Sonus faber er en naturlig match. Den ikoniske sportsbilprodusenten og Italias best kjente high-end høyttalerprodusent, har tidligere gått sammen om å sy sammen et lydanlegg for flere modeller fra Maserati. Den lynraske toseteren MC20, og den mer famiilievennlige Grecale, får snart følge av 2+2 coupeen GranTurismo.

Alle tre vil bli tilgjengelig enten med bensinmotor, eller med helelektrisk drivlinje. De elektriske vil bli kalt Folgore, som betyr lyn på italiensk.

Maserati GranTurismo kan leveres med to nye lydanlegg fra Sonus faber, og de er helt uavhengige av drivlinjen.

Foto Sonus faber

Mario Passarelli, som er sjef for utvikling hos Sonus faber, sier at de to anleggene er tunet til den samme høye kvalitetsstandarden de alltid bruker. Med Sonus faber presise målinger, og fasekorrekte filosofi, skal anlegget levere klarhet og ytelse – uten øretretthet, i et tredimensjonalt lydbilde, sier Passarelli i en pressemelding fra Sonus faber.

-Jeg er trygg på at det omfattende arbeidet vi har gjort sammen med teamet fra Maserati, vil gi GranTurismo-kundene en ekte live-opplevelse med vår karakteristiske naturlige lydkarakter.

Foto Sonus faber

GranTurismo kan leveres med det Sonus faber kaller Premium Audio System. Det er bygget opp med 14 høyttalere som drives av til sammen 860 Watt effekt. Det bør holde for de fleste, vi snakker tross alt om en fireseter, og ikke en enorm SUV. Men det er altlid noen som vil ha mer, og da kan Sonus faber og Maserati tilby et High Premium Audio System.

Her er det til sammen 19 høyttalere, 1.195 (!) Watt effekt, alt i den samme kupeen.

Foto Sonus faber

Sonus faber har også lagt inn to lydprofiler i Premium Audio-anlegget. Amati og Guarneri, begge var fiolinbyggere i Cremona forresten. Høyttalerne i Premium Audio-anlegget, er fordelt på to diskanter foran, tre mellomtoneelementer, to basselementer, mens de to bak får to diskanter og to mellomtoner. To mellomtoner brukes også til 2D-surround, og bak sitter det en subwoofer drevet av 200 W alene.

High Premium Audio System

Foto Sonus faber

Det største anlegget har fått lydprofiler kalt Reference og EX3MA. Her er de 19 høyttalerelementene av enda høyere kvalitet, fordelt på tre diskanter foran, tre mellomtoneelementer, to høydekanaler,  og to basselementer. Bak sitter det to diskanter og to mellomtoner. To mellomtoner til gir anlegget 3D-surround, og bak sitter det også en subwoofer drevet av 200 W.

Foto Sonus faber

Maserati Grecale Folgore med Sonus faber

Vi har prøvd Sonus faber-anlegget til Maserati.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top